Clarion Hotel Air og Thales

Nytt flott hotell og treningssenter for piloter på Utsola!

Tekst og foto: Leif Emil Egeland

ca01.jpg

Stangeland har hatt mange prosjekter i forbindelse med all byggevirksomheten ved flyplassen. Dette prosjektet som vi nettopp har ferdigstillet, ligger på Utsola vis a vis flyplassen.

ca02.jpg

Prosjektet inneholder i tillegg til hotellet, et bygg med flere treningssimulatorer for helikopterpiloter, Thales. Treningssenteret blir Europas mest moderne med prislapp på en milliard. Det skal i første omgang dekke behovene for helikopterene i Nordsjøtrafikken. Hvis de får bygge simulatorer til forsvaret og redningstjenesten kommer prisen opp i tilsammen to milliarder.

ca03.jpg

Hotellet som driftes av Petter Stordalen har ca. 300 rom og regionens største konferansesal med plass til 1250 personer i tillegg til treningsrom over to etasjer. Våre arbeider består i generelle grunn- og utendørsarbeider med blant annet stor nedgravet parkeringshall og anlegg for grunnvarme.

ca04.jpg

Byggherre er Utsola AS og Kruse Smith AS er vår oppdragsgiver. Verdien av våre arbeider er ca. 30 millioner hvorav ca. 4,5 millioner for 56 grunnvannsbrønner boret i hotellets parkeringskjeller.

Ingvald Årsvoll er vår prosjektleder med Glenn Håland som driftsingeniør, Ivar Handeland som driftsleder og Christian Eikeland som formann .

For Kruse Smith AS har Nils Helberg vært prosjektleder på hotellet og parkeringsanlegget, mens Rønnaug Egeland var prosjektleder på Thales.