Digitalt KS-system!

Tirsdag 1. november var det flott lansering.

img_4098.jpg
Det var tid til litt drøs og en matbit før vi startet.

– Dette har vi jobbet med i flere år, og vi er stolte over å presentere resultatet, sa HMS-K sjef Olav Silde da han endelig kunne ønske velkommen til introduksjonen av vårt digitale KS-system.

img_4099.jpg
En stor dag for HMS-K sjef Olav Silde som forventer at det nye KS-systemet vil gjøre oss mer effektive og gi oss mer kontroll på kvalitet.

Kort sagt så blir dagens kvalitetssikringingssystem nå digitalt. De mest brukte skjemaer som vi i dag bruker i papirformat, for eksempel SJA, vernerunder, sjekklister for komprimering, kum-skisser, gartnerlister med mer, er nå tilgjengelige digitalt. Resterende skjema vil komme inn i systemet etterhvert. Det betyr at vi kan bruke mobiltelefon, nettbrett og PC til å fylle ut disse skjemaene. Ledere kan også delegere oppgaver til medarbeiderne sine via appen, og ha hele kontrollen på flyten i det enkelte prosjekt. Skjema for vernerunder kan fylles ut digitalt når man er ute på runden, det samme gjelder sikker jobb analyse (SJA). Systemet har også en unik og verdifull arkivfunksjon.

img_4101.jpg
Tom Rune Utheim, senior HMS-K koordinator, ga oss en svært nyttig gjennomgang av det nye systemet. Han er god til å forklare.

Arbeidet med utviklingen av det nye digitale KS-systemet har vært gjort av en tverrfaglig arbeidsgruppe bestående av en bas, driftsledere, driftsingeniører, IT-ansvarlig, en anleggsleder og to representanter fra HMS-K avdelingen vår. Sammen med ulike testgrupper, blant annet på Vagle og Innseilingå, har de gjort et grundig arbeid. De har vurdert 12 ulike løsninger, hvor av 4 kom til finalerunden. Målet har hele tiden vært å finne et svært brukervennlig system som vil gjøre oss mer effektive!

img_4104.jpg

Til stede på lanseringen var formenn, baser, driftsledere, driftsingeniører, prosjektledere, anleggsledere, ledergruppen og leverandøren av løsningen Online Logistics. Det kom flere gode innspill og kommentarer fra forsamlingen, som applauderte innføringen av det nye digitale systemet. Og det er akkurat det Olav Silde og Tom Rune Utheim fra HMS-K-avdelingen hadde håpet på. Implementeringen av det nye systemet må være et samspill mellom alle de ulike brukerne i bedriften vår for at det skal bli best mulig.

img_4105.jpg

 

img_4103.jpg