Eksamen for talentene våre

Mandag 8. juni var 13 spente talenter klare til å vise hva de har lært det siste året. Ledergruppen var publikum.

 1-img_24315.jpg
Talentklassen 2014/2015. Framme fra venstre Ronny Andtbacka, Kristian Goa, Ørjan Eriksen, Christian Vold og Einar Sele. Bak fra venstre Felix Mau, Sven Magne Birkeland, Anja Helleland, Atle Ravndal, Torstein Taksdal, Bjørn Frølich, Ragnar Oftedal, Roy Kenneth Gjersvik og lærer Einar Myrhaugen.

Hvert år håndplukker ledelsen i bedriften vår et utvalg ansatte som får gå i Talentklassen. Deltakerne blir tilbudt et 10 måneders kurs i data, HMS, økonomi, praktisk arbeid og bedriftskunnskap. Sjefslæreren er Einar Myrhaugen fra SOTS (tidligere Teknikken). Flere ansatte i Stangeland Maskin er også blant lærerne for Talentklassen.

img_5139.jpg
Ronny Andtbacka presenterte prosjektet Holmegenes.

Etter 10 måneder med 4 timers undervisning hver mandag etter arbeidstid var det tid for eksamen. Vi fikk presentert 13 flotte innlegg fra dyktige elever. Alle hadde laget en PowerPoint-presentasjon med bilder, grafer, tekst og kart som viste ett utvalgt prosjekt som eleven hadde jobbet på eller avdelingen eleven jobber i.

Parkeringshuset på Amfi Madla, Holmegenes, Neset kraftverk, Flyplassen, Veritas-bygget og Eiganestunnelen var noen prosjekter som ble presentert. Vi fikk også bli bedre kjent med avdelingen for Tipper og Pukkverk.

img_5156.jpg
Torstein Taksdal, til venstre får sitt diplom og takk av daglig leder Olav Stangeland.

Alle de 13 talentene fikk heder, takk, ære og et flott diplom for gjennomført kurs. Olav Stangeland var mektig imponert over det talentene presenterte. – Målet vårt er å vokse innenfra. Det er dere, våre ansatte, som er kjernen i bedriften, forklarte han. Alt handler om å trene og å bli gode i lag, slik blir vi ledende. Stangeland oppfordret talentene til å ta med alt de har lært ut i arbeidshverdagen, bruke kunnskapen og ikke minst dele den med alle sine kollegaer.