Eksamen for talentene våre

Mandag 30. mai var 9 spente talenter klare til å vise hva de har lært det siste året. Ledergruppen var publikum.

 img_0973.jpg
Stående fra venstre Sjur Stangeland, Andreas Meling, Pål Bore, Sven Runestad, Eyvind Nødland, Ronny Damsgård og lærer Einar Myrhaugen. Framme fra venstre Sam Kormack, Joar Ravdal og Hannes Tomsa.

Hvert år håndplukker ledelsen i bedriften vår et utvalg ansatte som får gå i Talentklassen. Deltakerne blir tilbudt et 10 måneders kurs i data, HMS, økonomi, praktisk arbeid og bedriftskunnskap. Sjefslæreren er Einar Myrhaugen fra SOTS (tidligere Teknikken). Flere ansatte i Stangeland Maskin er også blant lærerne for Talentklassen.

Etter 10 måneder med 4 timers undervisning hver mandag etter arbeidstid, var det tid for eksamen. Den består av innlegg fra den enkelte elev. Det ble vist flotte PowerPoint-presentasjoner fra ulike prosjekt og arbeidsområder. De 9 talentene bestod eksamen og fikk heder, takk, ære og et flott diplom for gjennomført kurs.

Det er interessant å se at hele 6 av årets 9 talenter begynte karrieren sin med læreplass hos oss. Dette er ikke tilfeldig. Disse medarbeiderne har valgt vår bransje og våre fag allerede da de var 15 år. De har videre gått to år på skole i anleggsfag, før læretiden startet. Vi ser av statistikken at denne gruppen ansatte er lojale og trofaste medarbeidere.

Olav Stangeland var mektig imponert over det talentene presenterte. – Målet vårt er å vokse innenfra. Det er dere, våre ansatte, som er kjernen i bedriften, forklarte han. Alt handler om å trene og å bli gode i lag, slik blir vi ledende. Stangeland oppfordret talentene til å ta med alt de har lært ut i arbeidshverdagen, bruke kunnskapen og ikke minst dele den med alle sine kollegaer.