Eneste i Norge: Ny betongknuser

Stangeland Maskin har investert i en helt ny Kleemann MR 150 Z. Det er den eneste av sitt slag i Norge.

1-img_2236.jpg
Knuseren har nå blitt grundig testet på Foss-Eikeland og nødvendige justeringer er blitt gjort. MR 150 Z er den største transporterbare slagknuseren fra Kleemann.

– Dette ser godt ut, sier Tommy Stangeland, assisterende daglig leder og en av eierne av Stangeland Maskin, fornøyd. Vi blir mer effektive når vi kan plassere betongknuseren direkte på store anlegg. Knuseren sorterer ut armering som går til gjenvinning. Kapasiteten øker på det å fremskaffe rein betong, en vare som blir etterspurt. Når vi jobber med riving, blir det kvalitetsmasse som ligger igjen etter den nye betongknuseren.
– Det er en stor investering, men vi har igjen for det både av hensyn til miljøet og i effektivitet, konstaterer Stangeland.

Betongknuseren har en 426 kW dieselmotor, hvor ca. 350 kW går til direkte drift av knuseren. Dette gjør at forbruket blir lavt i forhold til andre knusere.

 

1-img_2239.jpg
Kleemann MR 150 Z støyer og støver mindre enn andre knusere, noe som gjør den mer anvendelig til anlegg med begrenset plass og strenge krav til støv og støy.