Havneparken

Havneparken ligger som navnet tilsier ved Indre Vågen i Sandnes.

Tekst og foto: Leif Emil Egeland

havnespeilet 0011.jpg

Havnespeilet som viser godt igjen, ligger i vannkanten på hjørnetomta ut mot Gandsfjorden og er snart ferdig. Dette er første trinn i en gigantisk transformasjon av Sandnes sentrum. Dette første bygget i Havneparken skal huse blant annet Sandnes Sparebank, Nordic Unmanned og ny flott restaurant med tidligere kokkeverdensmester Charles Tjessem i spissen.

Med tiden skal også byens nye rådhus (med eller uten sammenslående kommuner) bygges på området, samt mye annet som kontorer, boliger, serveringssteder med mer. Uteområdet ved Havnespeilet er så godt som ferdig.

havnespeilet 005.jpg

Dette blir ei flott «lunge» i byen med benker og bord og trapper ned mot sjøkanten og utsikt mot havnen, kulturhuset og Hanasiden.

Våre arbeider har bestått av kommunalteknisk opparbeidelse av første etappe av Havneparken med nytt VVA anlegg, fjernvarme/kjøle rørgrøfter og ikke minst det som viser best igjen, det flotte parkanlegget.

Byggherre og oppdragsgiver er Sandnes kommune. Verdien av våre arbeider er ca. 20 millioner. Ingvald Årsvoll er vår prosjektleder med Geir Birkeland som driftsingeniør, Ivar Handeland driftsleder og Christian Eikeland formann. Byggherrens prosjektledelse ivaretas av Novaform As ved Jan Olav Djuvsland.

 havnespeilet 0062.jpg