Julegave til Kirkens Bymisjon

100 000 kroner til kafédrift fra Stangeland Maskin.

I stedet for å gi julegaver til kunder og samarbeidspartnere har det blitt en tradisjon at Stangeland Maskin gir en større pengegave til et godt og viktig formål.

Dette året gir vi 100 000 kroner til kafédrift i Kirkens Bymisjon som blant mange andre viktige prosjekter er i gang med å utvikle en egen kafé i Bymisjonssenteret på Stangelandsenteret i Sola kommune.

Prosjektleder Sven Are Ek i Bymisjonssenteret forteller at de i Kirkens Bymisjon samarbeider tett og svært godt med Sola kommune om prosjektet. Kaféen vil bli hjertet i Bymisjonssenteret som også ønsker å tilby tjenester som Gatejuristen, tillitsperson-tjeneste, spennende fritidsaktiviteter, utdanningstilbud og mye mer. Planen er at kaféen på Sola skal åpne i 2018.

Prosjektleder Sven Are Ek forteller at julegaven fra Stangeland Maskin betyr veldig mye for Bymisjonssenteret og kafédriften. – Dette er et viktig startskudd for vårt samarbeid med næringslivet, tusen takk, smiler Ek som har mange viktige og kreative planer for aktivitetene på Stangelandsenteret.

Kaféen på Sola skal ansette en egen kjøkkensjef som skal ha med seg arbeidspraktikanter fra brukerne av senteret og frivillige i driften. Kirkens Bymisjon er svært takknemlige for alle de frivillige som engasjerer seg i arbeidet deres.

Et viktig poeng med kaféen er at den skal være en åpen møteplass for absolutt alle, uansett bakgrunn og utfordringer i livet. – Planen er at det hver dag skal lukte deilig nybakt brød og kaker når kaféen åpner, røper Ek. Han gleder seg til å skape en unik møteplass på Stangelandsenteret, som både Sola-buer og andre vil benytte seg av. Så nå er det bare å glede seg.

stangeland maskin julegave
Fra venstre Tommy Stangeland, Åse Østråt, frivillig og med i ressursgruppen i Stangelandsenteret, Sven Are Ek, prosjektleder i Bymisjonssenteret og Torbjørg Stangeland.