Maskindag for elever ved Øksnevad vgs

I dag fikk elever fra vg2 anleggsteknikk og vg3 anleggsmekaniker anledning til å bolte seg i pukkverket på Kalberg. Her var det maskiner fra 2 til 55 tonn, boretårn, servicevogner og annet utstyr relatert til utdanningen de nå tar. 75 interessert og høflig ungdom koser seg hele dagen, de fleste bak spakene på maskiner over 20 tonn for første gang.

Pukkverket på Kalberg knuser på en optimal dag 14.000 tonn. I dag var det bare grovknuseren Johnson L1211 som hissig jafser i seg stein etter rekordsalven som smalt i juli. Resten av anlegget er stengt ned for å arrangere maskindag for elever ved Øksnevad vgs. 60 elever fra vg2 anleggsteknikk og 15 elever fra vg3 anleggsmekaniker er på plass. Bransjen trenger flere jenter som tar en utdanning innen bygg og anlegg, og det er stas med 5 jenter her i dag.

Maskindag på Kalberg

For ungdommen som drømmer om en karriere innen bygg og anlegg er det det 17. mai, julaften og nyttår på en gang. Her får de bolte seg i røysa med gravemaskiner i størrelsen 2 ton til 55 ton. Ungdommen er ivrig, og det er rift om å kjøre de ulike maskinene hele dagen.

Dagen i dag blir arrangert sammen med våre gode samarbeidspartnere. De får presentert firmaene sine, og informert om hvilke lærlingplasser de kan tilby. Takk til Klepp Mek, Komatsu KVX, Pon Equipment, Hella, Volvo Maskin/VMS, Nasta/Haugsland og Hesselberg maskin.

På tross av regn hele dagen har det vært en fin dag, hvor vi har møtt ungdommer og lærere for en faglig prat om både utdannelse, maskiner og utstyr.