Maskinførerdag på Kalberg

Lørdag 7. september mellom 9:00 – 15:00 arrangeres maskinførerdag på Kalberg. 179 maskinførere var invitert, og her møtes de for faglig påfyll og for å treffe hverandre. Pukkverket er rigget om til et demo-område. Her kan alle teste ut anleggsmaskiner, og slå av en faglig prat med våre samarbeidspartnere. Oppmøtet var ca 100 personer, og det var interesse for å kjøre maskiner hele dagen.

Gravemaskinener i størrelse 2 til 55 tonn og hjullastere kan testes. Det er maskiner med og uten rotortilt, og det er maskiner med og uten den den «rette» fargen. Med andre ord: «drøse» går godt!

Tusen takk til våre samarbeidspartnere som har bidratt med utstyr og kompetanse. Klepp MekKomatsu KVXPon EquipmentHellaVolvo Maskin/VMSNasta/Haugsland, Entrack og Hesselberg maskin.

Konkurranse er alltid spennende. Her ble det brukt en 8 tonner med klypeskuffe. Her skulle man plukke en og en fotball fra avmerket område, og slippe ned i kummen. Den med flest baller i kummen på 60 sekunder ble vinner. Vinneren ble Leon Aarre med 11 baller, 2. plass gikk til Olav Stangeland med 9 baller og 3. plass gikk til Glenn Gramstad med 8 baller. Gratulerer!

Takk til Kjell Arild Egeland, Henrik Torland, Tomas Madsen, Sven Magne Birkeland og Svenn Håvard Livik for knall bra opplegg!