Mekjarvik: Gang- og sykkelstien er ferdig!

Mandag 18. mai skar Randaberg-ordfører Bjørn Kahrs og fylkesordfører Janne Johnsen over snora som symbol på at gang- og sykkelstien til Mekjarvik er ferdig.

Tekst og foto: Leif Emil Egeland

mækjarvik 015.jpg

Nå kan det endelig gå an å sykle trygt fra eksisterende sykkelstier på Harestad og ut til næringsområdet og fergekaien i Mækjarvik. Tilstede under seremonien var representanter fra vegvesenet, politikere og vårt firma.

Etter snorklippingen ble vi invitert til Tungenes fyr på smørbrød, kaffe, kaker og blomsterutdeling. Ordfører, fylkesordfører og seksjonsleder Øyvind Kommedal i vegvesenet gav i sine taler mye skryt til anlegget, vegvesen og entreprenør.

mækjarvik 049.jpg

Janne Johnsen skrøt av aktivitetene i vår bransje i fylket vårt. Både dette og andre prosjekter kan vi takke dagens bompengepakke for, det er her finansieringen kommer fra. Hun nevnte mange store prosjekt som er på beddingen, bl.a. mer bussvei, Årdalstunnel, Rv 13 Lovra, E39, Sola – Randaberg med mer. Med Ryfast i full gang og forhåpentligvis oppstart Rogfast neste år får vi med disse to prosjektene, to verdensrekorder i vårt fylke.

mækjarvik 044.jpg

Til slutt takket vår Thomas Helles for oppdraget og for fint samarbeid. Arbeidene har en verdi for oss på ca 35 millioner og en byggetid på ett og et halvt år. Arbeidene har inkludert massevis av flotte natursteinmurer og VA-arbeider, gass, fjernvarme, samt kryssing av mye rør og ledninger. Palmer Rørheim har som driftsleder hatt full kontroll hele anleggsperioden.

mækjarvik 048.jpg
Palmer Rørheim og Thomas Helles fikk blomster.