JV Implenia Stangeland foretrukket leverandør

7.5.2021

Anleggstjenester

,

Veg- og infrastruktur

,

JV Implenia Stangeland foretrukket leverandør

7.5.2021

Anleggstjenester

,

Veg- og infrastruktur

,

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland har i dag mottatt beskjed om at de er foretrukket leverandør på E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest for Nye Veier.

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland har i dag mottatt beskjed om at de er foretrukket leverandør på E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest for Nye Veier.

Traseen er en del av utbyggingen E39 Sørvest mellom Kristiansand og Stavanger, og går mellom Herdal og Røysgård i Lyngdal kommune.

Kontrakten er en totalentreprise med verdi på 2,9 mrd. Det skal bygges ca 10 km firefelts motorveg herav 6,2 km dobbel tunnel, bruer og plankryss. Planlagt byggestart er høsten 2021, og vil pågå frem til sommeren 2025.

Nye Veier gjennomfører kontrakten etter Best Value Procurement (BVP) prinsippet, som gir utførende entreprenører høy grad av påvirkning i henhold til prestasjon- og prosjektmål både i bygge- og driftsperioden.

– Vi er takknemlige for å få lov å være med på et prosjekt som har tydelige krav og forventninger til løsninger og innovasjon, med krav innen bærekraft, redusert klimagassutslipp og fotavtrykk. Det gir oss muligheter og handlingsrom til kreativitet og erfaringsoverføring fra andre prosjekter, sier Audun Aaland, administrerende direktør i Implenia.

Både Stangeland og Implenia har solid erfaring på hver sine områder, men har også erfaring fra tidligere arbeidsfellesskap. Organisasjonen kjenner hverandre, og nøkkelpersoner har samarbeidet tidligere. Trygghet, verdier, kultur og felles forståelse for anleggsvirksomhet er nøkkelord.

– JV Implenia Stangeland bygget i perioden 2014-2019 Eiganestunnelen, som da var Norges største vegkontrakt. Det var et vellykket samarbeid, og nå tar vi med oss erfaringene fra Stavanger til Lyngdal, sier Tore Voster, prosjektsjef i Stangeland Maskin.

Tildelingskriteriene som vektes er prestasjonsmål, risikoanalyse, optimalisering, nøkkelpersonell og pris.

– Det har vært spennende å delta i en prosess hvor også de menneskelige ressursene er relevant, sier Voster.

Han gir honnør til Nye Veier for et fremtidsrettet prosjekt, som stimulerer bransjen til å bygge videre på tidligere erfaringer og kreativitet.

Konkretiseringsfasen skal være ferdig til sommerferien, og i løpet av høsten 2021 er mannskap og maskiner mobilisert til Lyngdal.

Sweco Norge er valgt som prosjekterende rådgiver og skal ha ansvar for detaljprosjektering av bruer, konstruksjoner, tunnel og veg.

I grove trekk er det Implenia som har ansvar for bruer og tunnel, mens Stangeland har ansvar for alt av veg.

JV Implenia Stangeland ser frem mot å realisere en ny etappe av en tryggere E39.

– Det har vært en spennende prosess, og vi takknemlig for tillitten vi har fått av Nye Veier, avslutter Aaland.

Du kan lese artikkel fra bygg.no her

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

2.10.2022

Pukkverk og ferdigvare

Grus er ikke bare grus

I laboratoriet til Einar og Marius er den viktigste jobben å sikre at alt av ferdigvarer har riktig kvalitet – alltid! Hver dag analyserer de produksjonen for å sikre at innholdet er i henhold til kravene.

8.11.2021

Anleggsmaskiner og utstyr

Storkontrakter og kjøp av kjøretøy for 100 mill kroner årlig

Stangelandgruppen inngår storkontrakt på tungekjøretøy, og vil i årene fremover fornye materiell for 100 millioner kroner årlig. Konsernet sikrer seg markedets mest moderne, effektive og miljøvennlige bilpark, og vil også være i front når storbilene for alvor tar steget over til mer miljøvennlige og bærekraftige alternativer.

22.10.2021

Anleggstjenester

Kontrakt til TT anlegg, skal være med på bygging av E39

TT Anlegg, den største maskinentreprenøren på Sørlandet, blir en del av storprosjektet E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest. Selskapet har inngått en kontrakt med Stangeland verdt 200 millioner kroner.

20.10.2021

Anleggstjenester

Veg- og infrastruktur

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland har signert med Nye Veier

Mandag 18. oktober ble kontrakten formelt signert mellom arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland og byggherre Nye Veier. Onsdag var arbeidet i gang.

7.10.2021

Anleggstjenester

Boring og sprengning

Masseflytting

Nye fjellhaller sikrer fremtiden for miljøvennlig zinkproduksjon

Sammen med Kruse Smith bygger vi to fjellhaller, tunnel og veg for zinkverket Boliden i Odda. Det er bånn gass hele døgnet, perfekt for den som liker å jage tonn og kubikk, og for driftsleder Palmer som motiveres av å drive gode anlegg.