Onsdagsrunde nummer 400

2800 anlegg er besøkt!

Det var i oktober 2008 Olav Silde og Olav Stangeland begynte å reise rundt på de ulike anleggene våre hver onsdag. I begynnelsen brukte de hele onsdagen til dette, nå bruker vi formiddagen. Det er alltid en fra HMS-KS-avdelingen og en leder som utfører onsdagsrunden. – På disse 400 onsdagsrundene har vi hatt 9800 samtaler om tema som omhandler sikker og effektiv drift, forteller HMS-KS-HR sjef Olav Silde.

Kort sagt går onsdagsrunden ut på at vi besøker flere av anleggene våre hver onsdags-formiddag. Tema nå i vinter er effektiv drift, og vi deler ut en driftspremie hver uke til noen som har utmerket seg på området. Når onsdagsrunden er utført, produserer HMS-KS-avdelingen en rapport som publiseres på intranettet vårt og legges i alle brakker. På denne måten kommuniseres budskapet fra runden til alle ansatte. Rapporten har faglig innhold og gilde bilder av ansatte på de ulike anleggene. Onsdagsrunden handler mye om kommunikasjon, og det blir mange gilde møter mellom ansatte og ledelse på disse rundene.

Disse 400 onsdagsrundene har gitt oss en levende sikkerhetskultur og positive resultat i sikkerhetsnivå, kvalitet og kostnader. Onsdagsrunden er et viktig verktøy for å oppnå visjonen vår om å være ledende. Nedenfor kan du se bilder fra Onsdagsrunde nummer 400, utført den 13. desember 2017.

BÅTSENTER SVANHOLMEN: Fra venstre Jan Henning Brynestad, Morten Klemo Øverland, Olav Silde og Tommy Stangeland.
UKENS DRIFTSPREMIE: Kenneth Ravndal har lang erfaring med trefelling. Han kommuniserer godt med stedlig ledelse for best mulig planlegging og effektiv drift. Han feller treet nøyaktig hvor han vil legge det ned. Han arbeider tett med kollega Tommy Berg Lian. Det er en naturlig del av hver jobb å skrive en sikker-jobb-analyse. Det gjør han alltid i den digitale løsningen vår. Han utfører ofte SJA sammen med de som er involvert på anlegg! Kenneth har stått for 79 av 623 digitale SJA utfylt så langt i 2017! Godt Jobba Kenneth! Fra venstre Kenneth Ravndal, Tommy Berg Lian og Kjartan Lohne feirer driftspremie med kake i Høgevollveien.
Rivining i Høgevollveien. Fra venstre Traand Meland, Zenonas Maciulaitis og Frank Fanslau fikk besøk onsdag 13. desember.
FORBEREDTE: Tomasz Kolodziejczak, Krystian Milan, Narve Pollestad, Erlend Salte, Tommy Stangeland og Olav Silde. Asfalt skal legges ferdig før jul her i Lurahammeren. I innspurten er det høyere risiko for skader. Sikker utførelse er viktig!
ARBEIDSGLEDE: Fra venstre Olav Silde, Martynas Rozmanas, Tommy Stangeland og Rolandas Savickas på anlegget i Lurahammeren.