Snutebilen på veien!

Endelig er vår nye Scania snutebil på veien!

Snutebilen er nå godkjent og offisielt overlevert fra Norsk Scania, Stavanger til oss. Den er spesialbygget på oppdrag fra Olav Stangeland. Bjørn Undheim (Onnaien) er vår flinke og stolte sjåfør.

Det er Norsk Scania, Stavanger som har levert tungtrekkeren til oss. Dette sier de i sin pressemelding:
Endelig – ny tungtrekker til Stangeland Maskin.
Stangeland Maskin AS fikk i dag overlevert ny tungtrekker fra Norsk Scania AS avdeling Stavanger. Det som i utgangspunktet var en R 730 6 x4 er nå blitt en T 730 8X4. Bilen har snutepåbygg(T-påbygg) fra Ematra i Holland, ekstra styrbar aksling fra OA Opbyg i Danmark og påbygg fra FJ Lastvagner i Sverige. Vi er stolt av å kunne levere denne spesielle bilen til Stangeland. Å bygge en bil som i utgangspunktet Scania sluttet å produsere i 2006 har vært krevende. Likevel ser vi tilbake på et spennende, kjekt og morsomt prosjekt uttaler Tor Helge Undheim og Arild Netland hos Scania i Stavanger. Dette blir den eneste slike bilen i verden, et helt nytt R 730 chassis ombygd til T 730. Med dagens nye tekniske krav er det ikke lenger mulig å få dette til.

Bjørn Undheim kjørte fra Soma tirsdag 7. februar nøyaktig klokken 08.30. Det er den aller første jobben med vår nye snutebil. Bak på tralla hadde han Kenneth Espedal sin CAT 374. Totalvekten ble da rundt 98 tonn. Turen gikk, med følgebil fra Statens vegvesen, til det gamle meieriet på Nærbø, som vi holder på å rive. Klikk her for å se et lite filmeklipp med Onnaien før avreise: https://vimeo.com/202893882

img_49541.jpg
Fra venstre Tommy Stangeland, Olav Stangeland, Arild Netland og Tor Helge Undheim. De to sistnevnte fra Norsk Scania, Stavanger.

img_4978.jpg
Den stolte og flinke sjåføren vår, Bjørn Undheim (til venstre) og Olav Stangeland.

img_4975.jpg
Kenneth Espedal (kjører CAT-en på tralla) og Bjørn Undheim klar til avgang.

img_4989.jpg
Klar til avgang.

img_4991.jpg
God tur til Nærbø!

img_4959.jpg

 

 

img_49621.jpg

 

img_4967.jpg