Takhage Lura Bydelssenter

Her blir det flott!

lura bydelssenter takhage 015.jpg

Av Leif Emil Egeland

Der hvor tidligere ICA Marked, Rieber Thorsen og Volvo med flere var lokalisert på Lura, like ved den flotte Rundeskogen, reiser det seg nå et enormt stort og flott byggverk.

Det har skjedd mye her siden spadestikket i mai i fjor. Siden starten har vi hatt flere prosjekter for Bydelssenteret, bl.a. rivning av eksisterende bygninger og grunnarbeider. Prosjektet vi nå holder på med er utomhus-arbeider med  en flott stor takhage oppå dekket som er tak for næringsdelen. Under næringsdelen er det stor parkeringshall.

lura bydelssenter takhage 016.jpg
Øystein Dahle er formann på prosjektet.

Takhagen dekker hele 7000 m2 hvorav 2500 m2 asfaltgangveier, 1300 m2 betong flater, 900 lm kantstål. Resten av arealene blir plantefelt med trær, planter og blomster. For disse arealene har vi heist inn 2000 m3 leca, grus og jord. For øvrig må alt av utstyr, masser og maskiner heises inn da det ikke er adkomst til bakkenivå. Grunnet vektbegrensning benytter vi bare mindre maskiner. Ellers leverer og monterer vi lekeutstyr og annen møblering.

lura bydelssenter takhage 018.jpg

Rundeskogen bo- og aktivitetssenter blir en integrert del av det nye bydelssenteret – Lurabyen. Boas får en stor og flott sansehage med bl.a. frukttrær, blomster, vann, fuglekasser med mer, hvor de demente kan gå rundt å føle og kjenne på ting. Lura boas skal tas i bruk i løpet av året. I næringsdelen kommer mange forskjellige virksomheter bl. a. Rema 1000, Jula, Burger King + 4 – 5 andre. Senteret ruver i terrenget med sine hele 95 000 m2.

lura bydelssenter takhage 021.jpg

Byggherre og vår oppdragsgiver er Hent AS. Tony Helles er vår prosjektleder med Geir Birkeland og Jan Gaute Friestad som driftsingeniører, Rune Skårland som driftsleder og Øystein Dahle som formann. Prosjektleder for Hent er Vidar Stene Hellås med Jimmy Quist som prosjektsjef.

lura bydelssenter takhage 025.jpg

lura bydelssenter takhage 026.jpg

lura bydelssenter takhage 028.jpg