Torsteinsfjellet er offisielt åpnet

Onsdag 21. oktober ble masseuttaket på Torsteinsfjellet i Sandnes kommune åpnet av varaordfører Pål Morten Borgli.

For anledningen hadde vi fått lakkert et tau i rød farge, for Velde, og blå farge, for Stangeland, som varaordføreren kuttet i to for å markere åpningen.

img_06211.jpg
Tore Voster fortalte om den lange historien til prosjekt Torsteinsfjellet.

– Dette er en gledens dag, etter en nesten 9 år lang prosess, sa Tore Voster i Stangeland Maskin som har jobbet med prosjektet i alle disse årene. Det er Stangeland Maskin som har uttaksrettighetene i massetaket. VS Stein (eid 50% av Velde AS og 50% av Stangeland Maskin AS) har ansvaret for lastingen og transporten til knuseren.

Pål Morten Borgli, varaordfører i Sandnes kommune, gledet seg over å få være med på åpningen. Han viste til at dette tiltaket skaper flere arbeidsplasser, og er en fornuftig bruk av ressursene som naturen gir oss. – Vi trenger stein, god stein, sa varaordføreren før han kuttet tauet.

img_06314.jpg
Tore Voster i Stangeland Maskin AS og varaordfører i Sandnes kommune, Pål Morten Borgli.

Tore Voster takket varaordfører Pål Morten Borgli og Per Navestad, som representerte den største grunneieren, O. C. Østraadt AS med blomster. Han takket også Velde AS for svært godt samarbeid, noe som ble gjentatt av Egil Velde. – Vi samarbeider utrolig godt, samtidig som vi konkurrerer, konstaterte konsernleder Velde i sin takketale.

img_06371.jpg
Per Navestad fikk blomster som takk for godt samarbeid.

 

img_06411.jpg
– Velde og Stangeland kan både samarbeide og konkurrere, sa konsernleder i Velde AS, Egil Velde.

img_06511.jpg
Effektivitet er viktig for oss. Derfor tok vi lett en pause i den offisielle åpningen, for å slippe dumpere fra VS Stein fram.

Seansen ble avsluttet med hyggelig lunsj hvor både grunneiere, politikere, samarbeidspartnere og representanter fra Velde AS og Stangeland Maskin AS fikk anledning til nyttig erfaringsutveksling og markering av godt samarbeid.