3.1.2022

Riving og miljøsanering

,

3.1.2022

Riving og miljøsanering

,

Mobil betongknuser

"Den lille rakkeren" gjør jobben når betongen skal knuses, og navnet skjemmer ingen, for her snakker vi om en maskin med stor appetitt.

Den mobile betongknuseren Arjes Impactor 250 Evo, eller «den lille rakkeren», tygger seg gjennom alt den blir foret med.

Det var prosjektleder Jørgen Evjen i riveavdelingen som først omtalte den mobile betongknuseren som «den lille rakkeren». Navnet skjemmer ingen, for her snakker vi om en maskin med stor appetitt.

– Den tygger seg gjennom alt, og knuser alt den blir foret med, sier Jørgen.

Nå har den lille betongknuseren vært på oppdrag ved hovedkontoret til Felleskjøpet i Sandvikveien i Hillevåg i Stavanger. De gamle lagerhallene hadde gjort nytten, og nå bygges det nye lagerfasiliteter på samme tomta.

I perioden fra september til november har Stangeland drevet med rivnings- og saneringsarbeid med store og små rivemaskiner, i tillegg til rå muskelkraft som bare folk kan stille med.

– Det er alltid mye manuelt arbeid før vi kan slippe løs maskinene, forklarer prosjektleder Jørgen. Materiell skal sorteres for ombruk og resirkulering, og det er høye krav til sortering. Her er den «lille rakkeren» helt unik.

Deler av massen knuses til grus, og kjøres til Svaaheia Avfall hvor de bruker den til å bygge anleggsveier på tippen til den forurensede massen.

– I tillegg til å knuse betongen svært effektivt skiller knuseren også ut stålet i betongen. Det kommer ut på et sidebånd, og er klippet ned i mindre biter som gjør det lett å håndtere, forklarer Jørgen.

Ved å knuse betongen på anlegget spares både miljøet og lommeboken. Transportbehovet er redusert med 10 lastebillass, og man får hentet ut verdier gjennom sortering. Hvem sier at miljø og økonomi ikke er to sider av samme sak?

Maskinfører Olav Meling i sin CAT336F. Bak ser du bygningsmassen som skal rives.

De gamle lagerhallene er historie, og siste rest av masse kjøres ut av tomta.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.