40 år med TS Nytt

28.12.2021

40 år med TS Nytt

28.12.2021

Et begrep og en viktig del av bedriftskulturen. Et sted der folk fikk vite nytt, og der det ble fortalt en skrøne eller to. Vi snakker om TS Nytt, som i år runder 40 år.  

Leif Emil i TS-Nytt nr. 91, mars 2009 da han runder 40 år i bedriften.

Historien om magasinet er historien om bedriftskultur, fagfolk og stolthet.

Og – ikke minst, om storfamilien under Stangeland-navnet. Ja, for den gang var ikke forholdene større enn at alle kjente alle.

Det gjorde utvilsomt også primus motor for utgivelsene gjennom mange år, Leif Emil Egeland. Det var da også han som var redaktør da første utgave så dagens lys i 1981. Skjønt, utgave var kan hende å ta litt hardt i. Her snakker vi snarere om et A4-ark hvor de viktigste sakene gjelder timelister, kjøring, kjøp av utstyr og deler til firmaet og pukk fra knuser.

1. utgave av TS Nytt

Det gikk imidlertid ikke mange år før magasinet ble en institusjon internt. Torbjørg Stangeland har fulgt utviklingen fra første dag, og tror ikke bedriften hadde vært den samme uten talerøret.  

– Her var artikler, kryssord, bilder fra stort og smått og masse humor. Jeg husker hvordan vi gledet oss til å dele bladet ut til ansatte og til gode kontakter, forteller hun.

I dag heter magasinet Stangeland, og dekker hele gruppen, det vil si alle selskaper og aktiviteter. Det betyr at dagens redaktør, Tove Ree, møter ansatte med ulik logo på arbeidsklærne, men som fortsatt er en del av Stangeland-familien.  

– Magasinet har utviklet seg fra det som først og fremst var internkommunikasjon, til dagens utgave som dekker hele konsernet, og som i tillegg til ansatte går til kunder og forbindelser.  

Mye har altså endret seg, men målet er det samme: Å bygge stolthet i og rundt Stangeland Gruppen, sier Tove som står bak den 125 utgaven.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.

No items found.