28.12.2021

28.12.2021

40 år med TS Nytt

Et begrep og en viktig del av bedriftskulturen. Et sted der folk fikk vite nytt, og der det ble fortalt en skrøne eller to. Vi snakker om TS Nytt, som i år runder 40 år.  

Leif Emil i TS-Nytt nr. 91, mars 2009 da han runder 40 år i bedriften.

Historien om magasinet er historien om bedriftskultur, fagfolk og stolthet.

Og – ikke minst, om storfamilien under Stangeland-navnet. Ja, for den gang var ikke forholdene større enn at alle kjente alle.

Det gjorde utvilsomt også primus motor for utgivelsene gjennom mange år, Leif Emil Egeland. Det var da også han som var redaktør da første utgave så dagens lys i 1981. Skjønt, utgave var kan hende å ta litt hardt i. Her snakker vi snarere om et A4-ark hvor de viktigste sakene gjelder timelister, kjøring, kjøp av utstyr og deler til firmaet og pukk fra knuser.

1. utgave av TS Nytt

Det gikk imidlertid ikke mange år før magasinet ble en institusjon internt. Torbjørg Stangeland har fulgt utviklingen fra første dag, og tror ikke bedriften hadde vært den samme uten talerøret.  

– Her var artikler, kryssord, bilder fra stort og smått og masse humor. Jeg husker hvordan vi gledet oss til å dele bladet ut til ansatte og til gode kontakter, forteller hun.

I dag heter magasinet Stangeland, og dekker hele gruppen, det vil si alle selskaper og aktiviteter. Det betyr at dagens redaktør, Tove Ree, møter ansatte med ulik logo på arbeidsklærne, men som fortsatt er en del av Stangeland-familien.  

– Magasinet har utviklet seg fra det som først og fremst var internkommunikasjon, til dagens utgave som dekker hele konsernet, og som i tillegg til ansatte går til kunder og forbindelser.  

Mye har altså endret seg, men målet er det samme: Å bygge stolthet i og rundt Stangeland Gruppen, sier Tove som står bak den 125 utgaven.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.

No items found.