28.12.2021

28.12.2021

40 år med TS Nytt

Et begrep og en viktig del av bedriftskulturen. Et sted der folk fikk vite nytt, og der det ble fortalt en skrøne eller to. Vi snakker om TS Nytt, som i år runder 40 år.  

Leif Emil i TS-Nytt nr. 91, mars 2009 da han runder 40 år i bedriften.

Historien om magasinet er historien om bedriftskultur, fagfolk og stolthet.

Og – ikke minst, om storfamilien under Stangeland-navnet. Ja, for den gang var ikke forholdene større enn at alle kjente alle.

Det gjorde utvilsomt også primus motor for utgivelsene gjennom mange år, Leif Emil Egeland. Det var da også han som var redaktør da første utgave så dagens lys i 1981. Skjønt, utgave var kan hende å ta litt hardt i. Her snakker vi snarere om et A4-ark hvor de viktigste sakene gjelder timelister, kjøring, kjøp av utstyr og deler til firmaet og pukk fra knuser.

1. utgave av TS Nytt

Det gikk imidlertid ikke mange år før magasinet ble en institusjon internt. Torbjørg Stangeland har fulgt utviklingen fra første dag, og tror ikke bedriften hadde vært den samme uten talerøret.  

– Her var artikler, kryssord, bilder fra stort og smått og masse humor. Jeg husker hvordan vi gledet oss til å dele bladet ut til ansatte og til gode kontakter, forteller hun.

I dag heter magasinet Stangeland, og dekker hele gruppen, det vil si alle selskaper og aktiviteter. Det betyr at dagens redaktør, Tove Ree, møter ansatte med ulik logo på arbeidsklærne, men som fortsatt er en del av Stangeland-familien.  

– Magasinet har utviklet seg fra det som først og fremst var internkommunikasjon, til dagens utgave som dekker hele konsernet, og som i tillegg til ansatte går til kunder og forbindelser.  

Mye har altså endret seg, men målet er det samme: Å bygge stolthet i og rundt Stangeland Gruppen, sier Tove som står bak den 125 utgaven.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

8.8.2022

Anleggsgartner

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.

No items found.