28.12.2021

28.12.2021

40 år med TS Nytt

Et begrep og en viktig del av bedriftskulturen. Et sted der folk fikk vite nytt, og der det ble fortalt en skrøne eller to. Vi snakker om TS Nytt, som i år runder 40 år.  

Leif Emil i TS-Nytt nr. 91, mars 2009 da han runder 40 år i bedriften.

Historien om magasinet er historien om bedriftskultur, fagfolk og stolthet.

Og – ikke minst, om storfamilien under Stangeland-navnet. Ja, for den gang var ikke forholdene større enn at alle kjente alle.

Det gjorde utvilsomt også primus motor for utgivelsene gjennom mange år, Leif Emil Egeland. Det var da også han som var redaktør da første utgave så dagens lys i 1981. Skjønt, utgave var kan hende å ta litt hardt i. Her snakker vi snarere om et A4-ark hvor de viktigste sakene gjelder timelister, kjøring, kjøp av utstyr og deler til firmaet og pukk fra knuser.

1. utgave av TS Nytt

Det gikk imidlertid ikke mange år før magasinet ble en institusjon internt. Torbjørg Stangeland har fulgt utviklingen fra første dag, og tror ikke bedriften hadde vært den samme uten talerøret.  

– Her var artikler, kryssord, bilder fra stort og smått og masse humor. Jeg husker hvordan vi gledet oss til å dele bladet ut til ansatte og til gode kontakter, forteller hun.

I dag heter magasinet Stangeland, og dekker hele gruppen, det vil si alle selskaper og aktiviteter. Det betyr at dagens redaktør, Tove Ree, møter ansatte med ulik logo på arbeidsklærne, men som fortsatt er en del av Stangeland-familien.  

– Magasinet har utviklet seg fra det som først og fremst var internkommunikasjon, til dagens utgave som dekker hele konsernet, og som i tillegg til ansatte går til kunder og forbindelser.  

Mye har altså endret seg, men målet er det samme: Å bygge stolthet i og rundt Stangeland Gruppen, sier Tove som står bak den 125 utgaven.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.

No items found.