15.12.2014

Samfunnsansvar

,

15.12.2014

Samfunnsansvar

,

Årets julegave fra oss - 2014

100 000 kroner til ME-forskning.


Fra venstre Per Navestad fra ME-foreningens fylkeslag i Rogaland, Sigurd Grayston Skjørestad på vegne av forskerteamet, Torbjørg og Olav Stangeland.

Det er mange i Norge som lider av kronisk utmattelsessyndrom (ME/CFS). Årets julegave fra Stangeland Maskin går til å øke kapasiteten i forskerteamet som jobber med å hjelpe ME-pasienter på ulike måter:
– Forklare sykdomsmekanismene.
– Utvikle en diagnostisk test.
– Effektiv behandling.
– Tilby en behandling med betydelig lavere samfunnskostnad.

Rent praktisk vil de 100 000 kronene bli brukt til utstyr, analyser, reagenser og delvis frikjøp av forskere og støttepersonell.

I stedet for å gi julegaver til kunder og samarbeidspartnere ønsker Stangeland Maskin på denne måten å støtte det viktige arbeidet som forskerteamet gjør. Ifølge Sigurd Grayston Skjørestad, som jobber med sponsorarbeid for forskerteamet, er forskningsteamet helt avhengige av bidrag fra sponsorer.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.