15.12.2014

Samfunnsansvar

,

15.12.2014

Samfunnsansvar

,

Årets julegave fra oss - 2014

100 000 kroner til ME-forskning.


Fra venstre Per Navestad fra ME-foreningens fylkeslag i Rogaland, Sigurd Grayston Skjørestad på vegne av forskerteamet, Torbjørg og Olav Stangeland.

Det er mange i Norge som lider av kronisk utmattelsessyndrom (ME/CFS). Årets julegave fra Stangeland Maskin går til å øke kapasiteten i forskerteamet som jobber med å hjelpe ME-pasienter på ulike måter:
– Forklare sykdomsmekanismene.
– Utvikle en diagnostisk test.
– Effektiv behandling.
– Tilby en behandling med betydelig lavere samfunnskostnad.

Rent praktisk vil de 100 000 kronene bli brukt til utstyr, analyser, reagenser og delvis frikjøp av forskere og støttepersonell.

I stedet for å gi julegaver til kunder og samarbeidspartnere ønsker Stangeland Maskin på denne måten å støtte det viktige arbeidet som forskerteamet gjør. Ifølge Sigurd Grayston Skjørestad, som jobber med sponsorarbeid for forskerteamet, er forskningsteamet helt avhengige av bidrag fra sponsorer.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.