Årets julegave fra oss - 2014

15.12.2014

Samfunnsansvar

,

Årets julegave fra oss - 2014

15.12.2014

Samfunnsansvar

,

100 000 kroner til ME-forskning.


Fra venstre Per Navestad fra ME-foreningens fylkeslag i Rogaland, Sigurd Grayston Skjørestad på vegne av forskerteamet, Torbjørg og Olav Stangeland.

Det er mange i Norge som lider av kronisk utmattelsessyndrom (ME/CFS). Årets julegave fra Stangeland Maskin går til å øke kapasiteten i forskerteamet som jobber med å hjelpe ME-pasienter på ulike måter:
– Forklare sykdomsmekanismene.
– Utvikle en diagnostisk test.
– Effektiv behandling.
– Tilby en behandling med betydelig lavere samfunnskostnad.

Rent praktisk vil de 100 000 kronene bli brukt til utstyr, analyser, reagenser og delvis frikjøp av forskere og støttepersonell.

I stedet for å gi julegaver til kunder og samarbeidspartnere ønsker Stangeland Maskin på denne måten å støtte det viktige arbeidet som forskerteamet gjør. Ifølge Sigurd Grayston Skjørestad, som jobber med sponsorarbeid for forskerteamet, er forskningsteamet helt avhengige av bidrag fra sponsorer.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.