5.11.2019

Samfunnsansvar

,

5.11.2019

Samfunnsansvar

,

Årets julegave fra oss - 2019

Årets julegave på hundre tusen kroner går til Blå Kors Kompasset. De jobber for at unge mennesker som har vokst opp i familier med alkohol- eller andre rusproblem skal få et så fullverdig liv som mulig. Mennesker som går under samfunnets rader på mange måter.


f.v Tove Ree, Gard Olav Berge, Veslemøy Storstein, Håkon Hauge Johnsen og Tommy Stangeland.

Barn som vokser opp i hjem hvor mor eller far har et alkoholproblem kan få belastninger og begrensninger senere i livet. Skadene trer frem både i privatlivet og kan begrense karriere- og jobbmuligheter.  Alkoholmisbruk rammer hele familien, ikke bare den voksne. Barna tilpasser seg den som drikker, som kan medføre usikkerhet og frykt. Skadene til barna kommer ofte til syne i ungdomsårene og utover voksenlivet, og konsekvensene er flere. Det kan være manglende evne til å ivareta egne behov, realisere drømmer og manglende evne til å ta beslutninger for seg selv. Blå Kors Kompasser tilbyr hjelp! Og vi ønsker å Hjelpe Blå Kors Kompasset med det verdifulle arbeidet som de tilbyr unge voksne i alderen 16-34 år. Det er unge mennesker som går under radaren, som blir glemt. Glemt som de ble i barndommen.

Stangeland maskin tror på å realisere drømmer, og ønsker å bidra på arenaer hvor barn og unge kan trives og oppleve mestring. Hele 10% av befolkningen har et alkoholproblem, og i hver eneste skoleklasse er det 2 barn som vokser opp i hjem med problemer. Det angår oss alle.

«At dere valgte å gi oss denne gaven setter søkelys og gir en stemme til en stor gruppe som går under radaren i samfunnet vårt. Det setter vi stor pris på, det samme er tilbakemeldingen fra de unge i Kompasset» sier en takknemlig Håkon Hauge Johnsen. Hauge Johnsen er avdelingsleder for Kompasset på Sandnes, og mottok gavesjekken sammen med kollega Gard Olav Berge og Veslemøy Storstein.

Les mer om Blå Kors Kompasset sitt arbeid her

Stangeland maskin har hver jul siden 2009 gitt årlig 100.000 kr til lokale, gode formål. Gavene gis i stedet for julegaver til våre samarbeidspartnere.

Tidligere mottakere av julegaven

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.