7.6.2021

Folk og kompetanse

,

7.6.2021

Folk og kompetanse

,

Årets lærlinger klare for nye utfordringer

Solen skinner, og stemningen er munter idet årets lærlinger kommer inn dørene på Soma en varm junidag. Uniformen er allerede på, og noen har allerede rukket å få litt sørpe under verneskoene.

Nede fra venstre: Daniel Byberg, Bjørg Helland, Mathias Kvame, Joakim Osland, Mathias Halsne, Christian Fosse, Thomas Meling, Andrea Sandvik. Oppe fra venstre Bjarte Herredsvela, Andreas Askø, Marius Nese, Are Skipstad.

Nå er ungdommen samlet for å gjennomføre lærlinguken, en viktig arena for kultur- og relasjonsbygging. Etter en dag med teori og museumsbesøk tilbringes resten av tiden på Torsteinsfjellet på Sviland. Dette er Stangelands øvingsområde, både for oppstartsuken og ellers i læreperioden og for avlegging av fagprøver.

Det er Kristian Østråt, Jan Oaland, Oluf M. Brand og Henrik Torland som står for det faglige innholdet, og tema som blir gjennomgått er kum- og rørsetting, nivellering, vedlikehold av maskiner og utstyr, digitale systemer og selvsagt maskinkjøring.

– Det er gledelig at vi har fem unge som vil ta fagbrev innen vei- og anleggsfaget, sier Jan Oaland, som er Stangelands rørekspert.

Faglige ledere på lærlinguken er: Stående på belte er Kristian Østråt, Henrik Torland og Jan Oaland. Apekatten liggende oppe er Oluf M. Brand.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.

8.8.2022

Anleggsgartner

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.