7.6.2021

Folk og kompetanse

,

7.6.2021

Folk og kompetanse

,

Årets lærlinger klare for nye utfordringer

Solen skinner, og stemningen er munter idet årets lærlinger kommer inn dørene på Soma en varm junidag. Uniformen er allerede på, og noen har allerede rukket å få litt sørpe under verneskoene.

Nede fra venstre: Daniel Byberg, Bjørg Helland, Mathias Kvame, Joakim Osland, Mathias Halsne, Christian Fosse, Thomas Meling, Andrea Sandvik. Oppe fra venstre Bjarte Herredsvela, Andreas Askø, Marius Nese, Are Skipstad.

Nå er ungdommen samlet for å gjennomføre lærlinguken, en viktig arena for kultur- og relasjonsbygging. Etter en dag med teori og museumsbesøk tilbringes resten av tiden på Torsteinsfjellet på Sviland. Dette er Stangelands øvingsområde, både for oppstartsuken og ellers i læreperioden og for avlegging av fagprøver.

Det er Kristian Østråt, Jan Oaland, Oluf M. Brand og Henrik Torland som står for det faglige innholdet, og tema som blir gjennomgått er kum- og rørsetting, nivellering, vedlikehold av maskiner og utstyr, digitale systemer og selvsagt maskinkjøring.

– Det er gledelig at vi har fem unge som vil ta fagbrev innen vei- og anleggsfaget, sier Jan Oaland, som er Stangelands rørekspert.

Faglige ledere på lærlinguken er: Stående på belte er Kristian Østråt, Henrik Torland og Jan Oaland. Apekatten liggende oppe er Oluf M. Brand.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap vårt viktigste konkurransefortrinn

– De senere års utvikling er ikke til å ta feil av. Oppdragsgiverne våre, spesielt de større, stiller stadig større krav til kompetanse. Det tar vi følgene av, og i dag satser vi tungt og bredt på den spisskompetanse markedet krever.