7.6.2021

Folk og kompetanse

,

7.6.2021

Folk og kompetanse

,

Årets lærlinger klare for nye utfordringer

Solen skinner, og stemningen er munter idet årets lærlinger kommer inn dørene på Soma en varm junidag. Uniformen er allerede på, og noen har allerede rukket å få litt sørpe under verneskoene.

Nede fra venstre: Daniel Byberg, Bjørg Helland, Mathias Kvame, Joakim Osland, Mathias Halsne, Christian Fosse, Thomas Meling, Andrea Sandvik. Oppe fra venstre Bjarte Herredsvela, Andreas Askø, Marius Nese, Are Skipstad.

Nå er ungdommen samlet for å gjennomføre lærlinguken, en viktig arena for kultur- og relasjonsbygging. Etter en dag med teori og museumsbesøk tilbringes resten av tiden på Torsteinsfjellet på Sviland. Dette er Stangelands øvingsområde, både for oppstartsuken og ellers i læreperioden og for avlegging av fagprøver.

Det er Kristian Østråt, Jan Oaland, Oluf M. Brand og Henrik Torland som står for det faglige innholdet, og tema som blir gjennomgått er kum- og rørsetting, nivellering, vedlikehold av maskiner og utstyr, digitale systemer og selvsagt maskinkjøring.

– Det er gledelig at vi har fem unge som vil ta fagbrev innen vei- og anleggsfaget, sier Jan Oaland, som er Stangelands rørekspert.

Faglige ledere på lærlinguken er: Stående på belte er Kristian Østråt, Henrik Torland og Jan Oaland. Apekatten liggende oppe er Oluf M. Brand.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.