7.6.2021

Folk og kompetanse

,

7.6.2021

Folk og kompetanse

,

Årets lærlinger klare for nye utfordringer

Solen skinner, og stemningen er munter idet årets lærlinger kommer inn dørene på Soma en varm junidag. Uniformen er allerede på, og noen har allerede rukket å få litt sørpe under verneskoene.

Nede fra venstre: Daniel Byberg, Bjørg Helland, Mathias Kvame, Joakim Osland, Mathias Halsne, Christian Fosse, Thomas Meling, Andrea Sandvik. Oppe fra venstre Bjarte Herredsvela, Andreas Askø, Marius Nese, Are Skipstad.

Nå er ungdommen samlet for å gjennomføre lærlinguken, en viktig arena for kultur- og relasjonsbygging. Etter en dag med teori og museumsbesøk tilbringes resten av tiden på Torsteinsfjellet på Sviland. Dette er Stangelands øvingsområde, både for oppstartsuken og ellers i læreperioden og for avlegging av fagprøver.

Det er Kristian Østråt, Jan Oaland, Oluf M. Brand og Henrik Torland som står for det faglige innholdet, og tema som blir gjennomgått er kum- og rørsetting, nivellering, vedlikehold av maskiner og utstyr, digitale systemer og selvsagt maskinkjøring.

– Det er gledelig at vi har fem unge som vil ta fagbrev innen vei- og anleggsfaget, sier Jan Oaland, som er Stangelands rørekspert.

Faglige ledere på lærlinguken er: Stående på belte er Kristian Østråt, Henrik Torland og Jan Oaland. Apekatten liggende oppe er Oluf M. Brand.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.