7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

,

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

,

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

Etter en seanse på verkstedet fikk Kenneth og John (Kenneth på bildet) kjøre sine nye maskiner opp på henger, klar for transport ut til anlegg.

Se flere bilder i bildegalleriet nederst.

Like etter kontortid onsdag ble maskinførerne Kenneth Tjora og John Stokkeland tatt imot med kake og kaffe på verkstedet på Soma, i anledning overlevering av nye maskiner. To splitter nye Cat 352 NG på nærmere 57 tonn hver sto oppstilt og klare for maskinførerne.

Maskinene er i betydelig grad tilpasset maskinførernes ønsker hva gjelder ekstrautstyr. Kenneths maskin har imidlertid en helt spesiell detalj, som kan få den observante maskin-kjenner til å stusse. Hans Cat 352 er nemlig merket 345, og det av en helt spesiell grunn.

– Jeg kjørte Cat 345 før, og så bestemte jeg meg for å tatovere hånda. Et par uker senere fikk jeg beskjed om at jeg skulle få ny maskin, men da var det for sent. Tatoveringen var tatt, sier Kenneth med glimt i øyet.

Siden det naturlig nok er enklere å tilpasse en gravemaskin enn det er å få gjort noe med en tatovering, så ble det slik. Hans forkledde 352 skal gå i Svåheiå i Dalane, og er dermed utstyrt med ekstra beskyttelse under bommen. Desibelnivået på hornet er heller ikke å kimse av, og lys er det også rikelig med. Begge maskinene er dessuten utstyrt med sprengsikker frontrute og et ekstra romslig stigtrinn. Johns maskin er utstyrt med maskinstyring fra Makin 3D.

Denne tatoveringen er grunnen til at Kenneths 352 er omdøpt 345. Det var rett og slett enklere å endre detaljen på gravemaskinen enn å gjøre noe med kroppskunsten.

Lang liste maskiner

John startet i Stangeland i 1980, og Kenneth i 1984. Kenneth har hatt noen mindre opphold i Stangeland-tiden, mens John er inne i sitt 44. sammenhengende år i Stangeland. Det er med andre ord snakk om to arbeidskarer som kan sitt fag.

Dem imellom har maskinførerne drøyt 27 maskiner på merittlisten. Med den nye "katten" har John 17 maskiner, mens Kenneth har 10. John har vært innom både Schaeff 7,5 tonn, Åkerman H12B (2 stk), Åkerman H16C, Hitachi UH143, Cat 231, Cat 330, Samsung 450, Kobelco 330 (3 stk), Volvo EC460, Cat 345, Cat 352F og Volvo EC550.

Kenneth på sin side har hatt Kobelco SK60, Kobelco SK200, Samsung 210 (2 stk), Cat 325, Volvo EC460, Cat 345, Cat 352F og Volvo EC550.

Etter en høytidelig markering av to nye maskiner til to erfarne maskinførere ble begge maskinene satt på henger, klar for å bli transportert ut til anlegg senere samme ettermiddag. Kenneths maskin skal som nevnt gå i pukkverket i Svåheiå, mens Johns maskin skal til anlegg ved Lurabyen i Sandnes.

De nye maskinene er naturligvis levert av PON Equipment.

– Det er alltid kjekt med nytt utstyr, og det er jillt å få det sånn som du vil ha det, sier en godt fornøyd John.

Fra venstre: En stolt Tommy Stangeland, Christer Østerhus fra PON Equipment, Kjell Arild Egeland, Sven Magne Birkeland, John Stokkeland og Kenneth Tjora.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

29.5.2024

Anleggstjenester

Masseflytting

Bærekraft og miljø

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast!

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast! Akkurat så glade er vi etter å ha vunnet det største prosjektet noen gang i Stangeland Maskins historie; den midtre delen av prestisjeprosjektet Rogfast, verdens lengste undersjøiske tunnel.

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.