1.7.2021

Eiendom og investeringer

,

1.7.2021

Eiendom og investeringer

,

Farsund Marina åpner dørene, Stangeland med på eiersiden

Er du rogalending med båt på Sørlandet, trenger du ikke lenger kjøre milevis for hverken service eller vinterlagring. Nå er nemlig Farsund Marina ferdig og klar for vinterlagring av minst 280 båter. Stangeland Gruppen eier 50 % av eiendommene som nå står ferdig.

Dronefoto Marinelektro

– Det er det største båthotellet som finnes mellom Sandnes og Grimstad. Dette blir et fantastisk anlegg som legger til rette for et enkelt båthold. I tillegg blir det god plass til tanking for store og små båter innenfor den nye moloen, sier Jan Klingsheim. Han er finanssjef i Stangeland Gruppen, og følger opp investeringen med stort engasjement.

Det er Marin Elektro som er iniativtaker til anlegget, som er nærmeste nabo til Farsund Fjordhotell.

Lasse Engesæth begynte å jobbe i Marin Elektro i 1993 og har eid og drevet virksomheten siden 2002 sammen med Torbjørg Frafjord Engesæth. Mens hun styrer utstyrsbutikken, tar Lasse seg av båtsalget. I tillegg har de mekanikere og folk som styrer med opplagsbåtene.

Marin Elektro forhandler sterke norske merkenavn som Nordkapp, Askeladden og Sting.

– Selve båthotellet består av to lagerhaller på til sammen 2.400 m2, sier Jan. Videre forteller han at servicebygg/verksted med bruksareal på 1.650 m2 skal romme butikk, kontorer, garderober, vaskehall og verksted.

– I tillegg er det etablert ei brygge med plass til 40 båter, sier han.

Tungbrygga er dimensjonert for å tåle en 160 tonns mobilkran som løfter de største båtene på land, mens en gaffeltruck med en løftehøyde på 16 meter kjører båtene inn til «rommene» sine. Det er den samme trucken som også kan senke de seks meter lange gaflene under vannet, og løfte båter opp til 35 fot direkte opp av vannet. Stedlig masse er bruk til plastring av moloen ved anlegget.

Hele anlegget har en prislapp på nærmere 50 millioner, og det er brukt lokale leverandører på arbeidet. Brødrene Thorkildsen har stått for grunnarbeidet, og Lista Bygg har stått for bygningene.

Og, for den som kanskje lurer: Ja, det er fortsatt ledig «hotellrom» til båten din!

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.