Farsund Marina åpner dørene, Stangeland med på eiersiden

1.7.2021

Eiendom og investeringer

,

Farsund Marina åpner dørene, Stangeland med på eiersiden

1.7.2021

Eiendom og investeringer

,

Er du rogalending med båt på Sørlandet, trenger du ikke lenger kjøre milevis for hverken service eller vinterlagring. Nå er nemlig Farsund Marina ferdig og klar for vinterlagring av minst 280 båter. Stangeland Gruppen eier 50 % av eiendommene som nå står ferdig.

Dronefoto Marinelektro

– Det er det største båthotellet som finnes mellom Sandnes og Grimstad. Dette blir et fantastisk anlegg som legger til rette for et enkelt båthold. I tillegg blir det god plass til tanking for store og små båter innenfor den nye moloen, sier Jan Klingsheim. Han er finanssjef i Stangeland Gruppen, og følger opp investeringen med stort engasjement.

Det er Marin Elektro som er iniativtaker til anlegget, som er nærmeste nabo til Farsund Fjordhotell.

Lasse Engesæth begynte å jobbe i Marin Elektro i 1993 og har eid og drevet virksomheten siden 2002 sammen med Torbjørg Frafjord Engesæth. Mens hun styrer utstyrsbutikken, tar Lasse seg av båtsalget. I tillegg har de mekanikere og folk som styrer med opplagsbåtene.

Marin Elektro forhandler sterke norske merkenavn som Nordkapp, Askeladden og Sting.

– Selve båthotellet består av to lagerhaller på til sammen 2.400 m2, sier Jan. Videre forteller han at servicebygg/verksted med bruksareal på 1.650 m2 skal romme butikk, kontorer, garderober, vaskehall og verksted.

– I tillegg er det etablert ei brygge med plass til 40 båter, sier han.

Tungbrygga er dimensjonert for å tåle en 160 tonns mobilkran som løfter de største båtene på land, mens en gaffeltruck med en løftehøyde på 16 meter kjører båtene inn til «rommene» sine. Det er den samme trucken som også kan senke de seks meter lange gaflene under vannet, og løfte båter opp til 35 fot direkte opp av vannet. Stedlig masse er bruk til plastring av moloen ved anlegget.

Hele anlegget har en prislapp på nærmere 50 millioner, og det er brukt lokale leverandører på arbeidet. Brødrene Thorkildsen har stått for grunnarbeidet, og Lista Bygg har stått for bygningene.

Og, for den som kanskje lurer: Ja, det er fortsatt ledig «hotellrom» til båten din!

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

2.10.2022

Pukkverk og ferdigvare

Grus er ikke bare grus

I laboratoriet til Einar og Marius er den viktigste jobben å sikre at alt av ferdigvarer har riktig kvalitet – alltid! Hver dag analyserer de produksjonen for å sikre at innholdet er i henhold til kravene.

8.11.2021

Anleggsmaskiner og utstyr

Storkontrakter og kjøp av kjøretøy for 100 mill kroner årlig

Stangelandgruppen inngår storkontrakt på tungekjøretøy, og vil i årene fremover fornye materiell for 100 millioner kroner årlig. Konsernet sikrer seg markedets mest moderne, effektive og miljøvennlige bilpark, og vil også være i front når storbilene for alvor tar steget over til mer miljøvennlige og bærekraftige alternativer.

22.10.2021

Anleggstjenester

Kontrakt til TT anlegg, skal være med på bygging av E39

TT Anlegg, den største maskinentreprenøren på Sørlandet, blir en del av storprosjektet E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest. Selskapet har inngått en kontrakt med Stangeland verdt 200 millioner kroner.

20.10.2021

Anleggstjenester

Veg- og infrastruktur

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland har signert med Nye Veier

Mandag 18. oktober ble kontrakten formelt signert mellom arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland og byggherre Nye Veier. Onsdag var arbeidet i gang.

7.10.2021

Anleggstjenester

Boring og sprengning

Masseflytting

Nye fjellhaller sikrer fremtiden for miljøvennlig zinkproduksjon

Sammen med Kruse Smith bygger vi to fjellhaller, tunnel og veg for zinkverket Boliden i Odda. Det er bånn gass hele døgnet, perfekt for den som liker å jage tonn og kubikk, og for driftsleder Palmer som motiveres av å drive gode anlegg.