1.7.2021

Eiendom og investeringer

,

1.7.2021

Eiendom og investeringer

,

Farsund Marina åpner dørene, Stangeland med på eiersiden

Er du rogalending med båt på Sørlandet, trenger du ikke lenger kjøre milevis for hverken service eller vinterlagring. Nå er nemlig Farsund Marina ferdig og klar for vinterlagring av minst 280 båter. Stangeland Gruppen eier 50 % av eiendommene som nå står ferdig.

Dronefoto Marinelektro

– Det er det største båthotellet som finnes mellom Sandnes og Grimstad. Dette blir et fantastisk anlegg som legger til rette for et enkelt båthold. I tillegg blir det god plass til tanking for store og små båter innenfor den nye moloen, sier Jan Klingsheim. Han er finanssjef i Stangeland Gruppen, og følger opp investeringen med stort engasjement.

Det er Marin Elektro som er iniativtaker til anlegget, som er nærmeste nabo til Farsund Fjordhotell.

Lasse Engesæth begynte å jobbe i Marin Elektro i 1993 og har eid og drevet virksomheten siden 2002 sammen med Torbjørg Frafjord Engesæth. Mens hun styrer utstyrsbutikken, tar Lasse seg av båtsalget. I tillegg har de mekanikere og folk som styrer med opplagsbåtene.

Marin Elektro forhandler sterke norske merkenavn som Nordkapp, Askeladden og Sting.

– Selve båthotellet består av to lagerhaller på til sammen 2.400 m2, sier Jan. Videre forteller han at servicebygg/verksted med bruksareal på 1.650 m2 skal romme butikk, kontorer, garderober, vaskehall og verksted.

– I tillegg er det etablert ei brygge med plass til 40 båter, sier han.

Tungbrygga er dimensjonert for å tåle en 160 tonns mobilkran som løfter de største båtene på land, mens en gaffeltruck med en løftehøyde på 16 meter kjører båtene inn til «rommene» sine. Det er den samme trucken som også kan senke de seks meter lange gaflene under vannet, og løfte båter opp til 35 fot direkte opp av vannet. Stedlig masse er bruk til plastring av moloen ved anlegget.

Hele anlegget har en prislapp på nærmere 50 millioner, og det er brukt lokale leverandører på arbeidet. Brødrene Thorkildsen har stått for grunnarbeidet, og Lista Bygg har stått for bygningene.

Og, for den som kanskje lurer: Ja, det er fortsatt ledig «hotellrom» til båten din!

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

8.8.2022

Anleggsgartner

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.