21.9.2020

Private hager og uterom

,

21.9.2020

Private hager og uterom

,

Flunk nytt uteområdet

Ragnhildsgate 31 A+B ligger på Madla med utsikt over Hafrsfjorden i Stavanger. Her har vi revet ned en eldre enebolig, utført grunnarbeid for to nye boliger og opparbeidetet uteområdet.

Steinmuren er lødd av Helleberg Maskin. For å bryte med annen beplantning er det brukt sedum. Det er også et godt alternativ på områder hvor det er vanskelig for robotklipper å komme til.

Stangeland Maskin har gravd ut tomta og fylt inntil med stedlig- og kortreist masse fra sykehustomta.
Morten Nordmark er formann i anleggsgartneravdelingen, og har brukt både 8, 14 og 20 tonns gravemaskin for utgraving, masseutskiftning og grunnarbeidet.

Normark har ofte ansvar for oppdrag hvor det innebærer masseutskiftning og grunnarbeid, og han trives godt når det er masse som skal byttes ut, og han vet hvordan et optimalt bærelag skal være for at steinarbeid og planting skal foregå mest mulig effektivt.

Tomta er drenert opp, og vi har lagt nye rør for vann og avløp. I tillegg er det etablert vannmagasin slik at vannet lagres før det slippes ut i det kommunale VA nettet.

I tillegg er det lagt bærelag for steinarbeid, lagt stein, lødd mur, rullet ut ferdigplen, plantet busker og trær, samt etablert områder med sedum.

Under gresset er det lagt armering for at gresset skal tåle vekten av bil. Da kan man f.eks lagre båt og annet utstyr under tak om vinteren.

Vår kunde har fulgt prosessen tett, og ved valg av entreprenør verdsetter han ryddige anlegg.

-Arbeidet er utført på en profesjonell og effektiv måte. Dette sier Roald Hoff som har hatt flere prosjekter sammen med Stangeland. Utførende personell er høflige og har alltid godt humør forteller han.

Hoff verdsetter at det kommer råd og forbedringsforslag fortløpende i byggeprosessen som hever nivået på sluttresultatet. Boligene skal leies ut, og minimalt med vedlikehold er følgelig høyt på ønskelisten.

-Plenen ved inngangspartiet ble byttet ut med sedum etter innspill fra Jarle Storlid forklarer Hoff. Det gir mer fargespill, og vil gi mindre vedlikehold.

Dette området henger ikke sammen med resten av plenen på fremsiden. For å slippe å flytte robotklipperen fysisk over tomta ble gressmatta byttet ut med sedum. Totalt er det lagt 200m2 med sedum rundt husene.
I inngangspartier er det lagt 9 store skiferheller fra Oppdal Stein og i gardsrommet er det lagt 180 m2 med brostein.
Steffen Aavitsland fra UanZ bygg sammen med vår leder for oppdraget Jarle Storlid. Samarbeid på tvers av fag og ulike aktører på byggeplass er en viktig faktor både for trivsel og sluttresultatet.
Utsikt fra øvre terrasse utover Hafrsfjorden. Det er lagt 200m2 med 40x40 betongheller fra Multiblokk.


Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.