16.5.2021

Anleggsgartner

,

16.5.2021

Anleggsgartner

,

Folk vil ha det fint på hytta, det gir oppdrag for oss

Mange som har flyttet reisebudsjettet sitt over på hyttebudsjettet, sier Bjørn Madland Steine. Han er prosjektleder og avdelingsleder for Stangelands satsning i Ryfylke. Avdelingen har en god økning i arbeid på hyttetomter, og det nok Ryfast som for en del av æren.

Her på Lysåsen hyttefelt i Fisterfjorden har vi opparbeidet ei nydelig hyttetomt helt fra grunnarbeid til siste stein ble lagt.

Ifølge Terje Krumsvik, avdelingsleder i Eiendomsmegler1 i Aftenbladet tidligere i år, vil enda flere Stavangerfolk nå ha hytte i Ryfylke.

Steinen er kortreist fra Randøy stein, og er nøye utvalgt for flushe kanter og en perfekt overflate

-De som har hytte, bruker gjerne litt ekstra på utområdet nå, sier Bjørn. Han tror det henger sammen med at folk oppholder seg mye på hytta, og har tid til et ekstra prosjekt. Også rundt nye hytter tar man like gjerne alt utomhus, som denne nydelige eiendommen på Lysåsen Hyttefelt på Fister i Hjelmeland kommune.

-Dette er en nyoppført hytte i et etablert hyttefelt. Vi har levert grunnarbeid via Boligpartner, mens kunde har selv stått for opparbeidelse av uteområdet sammen med oss, sier Bjørn.

Dialogen med kunden er alltid avgjørende, da ofte blir det endringer og spørsmål undervegs i prosjektet. Bjørn forteller at utførende personell ofte ser forbedringer når de blir bedre kjent med terrenget.

-Nivåforskjellene akkurat på denne hytta er store, og når vi går i gang vet vi av erfaring at det blir penere og mer funksjonelle løsninger når terreng og materialvalg får leve litt undervegs, sier han.

Kunde ønsker en naturlig mur som hindrer innsyn, samt gir best mulig utnyttelse av tomta.

For at muren sett nedenfra ikke skulle være for dominerende og voldsom, lagte vi nivåforskjeller på uteområdet.  Terrassen er bygget på to ulike høyder med treverk på øverste platå. En glidende trappeovergang med stein tar deg ned til neste terrasseplate, som består av skiferheller fra Randøy. Overgangen mellom de to platåene kan også brukes til sitteplass dersom man har storfamilien på besøk.

-Muren er lødd av maskinstein, også den fra Randøy. Det gir en rett, ryddig flate og en lavere front sammenlignet med rund stein.

De rette flatene er arealeffektive, og blir også brukt på trappegangen og deler av terrassen.

-Dette er kanongodt arbeid, skryter Bjørn, og trekker frem maskinfører Arve Aslaksen og grunnarbeider Bjørn Roar Tjøstheim. Dette er karer som både graver ut tomta, lør stein, legger skifer, ja rett og slett følger prosjektet fra start til slutt.

Fra venstre Arve Aslaksen og Bjørn Roar Brekke-Tjøstheim.

I tillegg til dette flotte referanseprosjektet på Lysåsen, er det også blitt utført omfattende arbeid på eiendom på Randøy.

– På denne eiendommen jeg har vært på hver eneste kvadratmeter og gjort noe, sier Arve Aslaksen om hytta på Randøy.

Se bilder fra leveransen her:

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.