Fra Løkkeveien til Tjelta

1.5.2020

Museet

,

Samfunnsansvar

,

Fra Løkkeveien til Tjelta

1.5.2020

Museet

,

Samfunnsansvar

,

Tenk deg at du går inn i en bilforretning anno 1965, den gang det å kjøpe et nytt kjøretøy var en langt mer sjelden og unik begivenhet enn i dag. Det er 35 år siden Opel-forhandleren Torleif Sunde la ned butikken i travle Løkkeveien i Stavanger. Nå kan du likevel oppleve Sundes forretning igjen - på TS Museet.

Den originale skrivepulten og den gamle telefonen til direktør Sunde

TS–Museet har nemlig fått tilgang til virksomhetens autentiske møbler.
Som om ikke det er nok – i museet finner du også Sundes gamle direktørbil, en staselig doning fra den gang.  

Knut Oftedal sjekker informasjonstavla til den hvite Opel Coupe 1900 som direktør Sunde kjørte.
På veggene henger det gamle bilder fra butikken i Stavanger.

TS museet var fra før 1600 m2, og er nå utvidet med 215 m2. Nå blir det bedre plass rundt hver av de 180 objektene som er å beskue på Tjelta.

-Dette er vår måte å gi noe tilbake til samfunnet på sier Olav Stangeland.

Nå blir det også romsligere i de eldre lokalene. Knut Oftedal og Arne Årsvoll, begge med ryggen til, dirigerer Olav Stangeland som flytter traktoren.

250 m2 stort påbygg innredet som bilbutikk. Utenfor skal det monteres to originale Shell bensinpumper originale fra Amerika.

Museet har gratis inngang og er åpnet alle dager 10:00-14:00

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.