1.1.2024

Folk og kompetanse

,

1.1.2024

Folk og kompetanse

,

Han ble «Årets ekta TS» i 2023

Da vi i Stangeland samlet våre ansatte for å feire oss selv før jul ble det for første gang delt ut en helt spesiell pris, nemlig «Årets ekta TS». Den første prisen i rekken gikk til mannen som har styrt kran-skuta med stødig hånd i 40 år, nemlig Trond Helge Skretting.

Trond Helge Skretting ble tildelt prisen «Årets ekta TS». Her får han skulptur og bilde av Olav og Tommy.

Trond Helge Skretting, konsernsjef i Crane Norway Group, ble hedret med en nyopprettet pris under fjorårets Vinterfest, prisen «Ein ekta TS». Prisen fikk han overrukket i forkant av arrangementet av Tommy og Olav Stangeland, og overrekkelsen ble vist til de 700 gjestene på festen.

Trond Helge begynte som daglig leder i Stangeland Kran i 1983. Den gang hadde kran 2,8 millioner i omsetning, mot 1,3 milliarder i dag. Trond Helge har vært sentral i selskapets utvikling siden den gang. Gjennom de 40 årene har han hele tiden jobbet tett med Olav. De to deler lidenskapen for kran-faget.

Trond Helge er ikke i tvil om hva han er stolt av etter alle disse årene.

– Veksten og størrelsen er en ting, men alle de flotte folkene som har vært med er jeg mest stolt av. Det er ikke alle det lå til rette for i utgangspunktet men som har grepet sjansen og levert, og som har blitt til fantastiske medarbeidere. Det er de som har gjort jobben, jeg har vært tilrettelegger, sier Trond Helge.

– Men hva mener du at du selv har bidratt mest med?

– Motet til å si ja, til å vokse med bestillingene og typene oppdrag vi har blitt satt til. Jeg har vært villig til å arbeide mye med det, sier han.

At han selv havnet i Stangeland Kran og senere Crane Norway er en tilfeldighet, ifølge ham selv. Det var da han ikke fikk arbeidstillatelse i England i 1980 at han endte som gravemaskinfører, traff Olav og fikk muligheten til å bli daglig leder i Stangeland Kran.

– Det var en stor mulighet jeg fikk. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ikke var interessert i skole og slikt, så da tilfeldighetene gjorde meg til daglig leder som 24-åring så følte jeg etter hvert at dette er det eneste jeg kan. Det handler om å ta vare på mulighetene, sier Trond Helge.

Og som han uttalte i prisutdelingen har han ingen umiddelbare planer om noen pensjonisttilværelse.

– Jeg har det voldsomt jillt på jobb. Hva i all verden skal jeg gjøre under en palme nå? Tre uker så hadde jeg gått lei, avslutter Trond Helge.

Trond Helge tildeles prisen «Årets ekta TS» fordi han i ord og handling er en virkelig ambassadør for vår visjon og våre verdier. Gjennom hans lederskap og engasjement har han vært med å skape TS-kulturen.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.