4.7.2021

Anleggsgartner

,

4.7.2021

Anleggsgartner

,

Høy kvalitet hos anleggsgartnerne

Kompetanse, fleksibilitet og høy kvalitet hos anleggsgartnerne! 

Dette er ordene som stadig gjentas når Rogalands største anleggsgartnervirksomhet skal beskrives. Og kundene er fornøyde!

– Det handler om å finne de rette folkene, og rigge teamene for trivsel og prestasjoner, sier driftsingeniør Frank Møller.

Anleggsgartnergjengen til Stangeland består av 70 fagarbeidere, og er Rogalands største. Og størrelse på virksomheten betyr faktisk ganske mye, slår avdelingsleder Geir Åge Liland fast.  

Avdelingen består av 60 fast ansatte, og 10 sesongarbeidere som til sammen leverer alt innen hage, park, anlegg og utomhusarbeid. I grove trekk kan man gruppere tjenestene innen områdene steinarbeid, planter, gress og blomster, trebearbeiding, arborist/trepleier, tømrer- og snekkerarbeid, montering av lek-/parkutstyr, gummibelegg som fallunderlag, alt innen offentlige uterom som parker og lekeplass og alt innen private hager.

Her fra Tunheimgården, et nytt boligområde på Bryne. En del av Stangeland sin leveranse er grønt- og lekeområder

Geir Åge arbeider tett på kundene, leverandører og internt opp mot prosjektutviklerne i Stangeland.

– Det handler om å finne løsninger som gir mest mulig verdi for kunden, sier han.  

Utover evne og vilje i eget hus handler det også om å ha gode relasjoner til leverandører og andre fagpersoner, som f.eks. landskapsarkitekter.  

– Vi holder hverandre oppdatert på innovasjon og utvikling i markedet, sier Geir Åge.

Geir Åge Liland (t.v) sammen med driftsleder Ronny Antbacka i lokalene til I3 park på Ullandhaug.

Alle størrelser på oppdragene

Stangeland tar på seg de største, mest komplekse prosjektene. Følgelig er det interessant for andre samarbeidspartnere å være med. Det betyr gjensidig, tverrfaglig lærling for alle parter.  

– Vi leverer også på små prosjekter, supplerer driftsingeniør Frank Møller.  

Han viser til oppdrag som spenner fra private gardsrom på 50 m2 og opp til f.eks. konserthuset i Stavanger.  

Han har vært med siden oppstarten, fra da Stangeland leide inn tjenesten for over 11 år siden og frem til i dag. Han synes det er en spennende reise.

– Vi har gått fra to personer, og sakte, men sikkert bygget videre, sier han.

Her legges ferdigplen på Solborg skole i Stavanger

De rette folkene

Det handler om å finne de rette folkene, og rigge teamene for trivsel og prestasjoner.

– Det som gleder meg mest overalt, er å se utviklingen til lærlingene. De kommer til oss, og noen av dem er blyge og usikre, men blir til selvsikre, solide fagfolk, sier han stolt.

Ingen tvil om at dette er en av årsakene til at Stangeland kan skilte med sterke fagarbeidere.  

– Som en del av den faglige utviklingen er det viktig å gi ansvar til de som søker det. Mange av lederne våre har gått gradene fra lærling, bas og formann, sier Frank.

Ole Rasmus Auestad (med ryggen til) demonstrerer hvordan man effektivt kan legge kantstein ved hjelp av en vakumløfter. Elever fra Øksnevad følger interessert med.

Sterke fagmiljøer tiltrekker seg også flere sterke fagfolk.

– Flinke folk vil jobbe sammen med andre flinke folk. De lærer av hverandre, inspirerer og driver hverandre fremover. I tillegg er det mye faglig å bryne seg på, sier han.

På spørsmål om hva han mener anleggsgartnerne er spesielt flinke på, svarer Frank:

– Samtlige fag. Vi har folk som er spesielt dyktige på hver sine områder. Det som heller kan være relevant, er at vi kan tilby skreddersøm og spesialtilpassede løsninger, sier han.  

Håkon Austad, tidligere proffsyklist er i god fysisk form og en viktig ressurs for anleggsgartneravdelingen.

Fleksibilitet viktig

Det perfekte prosjektet er selvsagt godt planlagt. Men det eneste som er sikkert med en plan, er at uforutsette ting skjer, og det krever tilpasning, kremmerånd og fleksibilitet for å komme i mål likevel.  

– Vi har jo siste finishen på anleggene, som lakken på en bil, smiler Frank. – Det blir selvsagt litt armer og bein, og man må snu seg rundt for å finne løsninger.  

Huset i Orknøygata var tidligere eid av den kjente Bjelland-familien i Stavanger. Nå er det Cathrine Hermansen som bor her sammen med familien sin. Hun er godt fornøyd med stein- og hagearbeidet som Stangeland har levert. Fargespillet i gatesteinen passer godt inn i den ærverdige eiendommen.

Når utfordringene står i kø, og flere anlegg trenger gartnere samtidig, er det bare å brette opp ermene.

– Folkene er helt rå. Vi allokerer ressurser, setter på så mange personer som nødvendig for å bli ferdig, og fikser det, sier han stolt.

600 meter med kantstein på en dag, og så asfaltering neste.  

– Vi ordner det, sier Frank.

Garanti

Mange av kundene søker trygghet, og flere byggherrer ønsker seg vedlikeholdsavtaler. Det betyr at etter at et anlegg er overlevert, skal Stangeland skjøtte planter, trær og bekjempe ugress i 2–3 år.

– Stangeland har vært her siden 1959, og vi har hatt egen anleggsgartneravdeling i 12 år nå. For kundene betyr det mye at vi er her også i fremtiden, sier Frank.

Han refererer til Q-marka barnehage på Hundvåg. De kunne muligens valgt en billigere leverandør på nytt uteområde, men valgte Stangeland på grunn av at de ønsket en trygg leverandør, som ordner opp om det dukker opp uforutsette ting undervegs i prosjektet.  

Q-marka barnehage på Hundvåg valgte Stangeland på grunn av at de ønsket en trygg leverandør, som ordner opp dersom det dukker opp uforutsette ting undervegs i prosjektet.

– Mange av kundene er ikke profesjonelle innkjøpere. De vil bare ha en god, trygg leveranse. Vårt mål er å spille kundene gode og levere kvalitet, sier Frank.

Kvalitet

Men hva er kvalitet, og hva avgjør om kundene er fornøyd, egentlig? Store norske leksikon definerer kvalitet som «... evnen til å tilfredsstille brukerens krav og forventninger».

I tillegg til det fysiske sluttresultatet er det ifølge Geir Åge også andre faktorer som spiller inn på kundens oppfatning av kvaliteten som leveres.  

– Det kan gå på måten vi kommuniserer med kunden på, både i forkant av en leveranse, men også ute på anlegg. Vi er høflige og serviceinnstilt, og kundene skal erfare at vi bryr oss, sier han.

Det innebærer også at byggeplassen er ryddig hver eneste dag, og at omgivelsene behandles med respekt og omtanke.

Utstyr på stell

Stangeland som selskap har alltid vært opptatt av at de beste folka skal ha det beste utstyret. Det betyr mye for motivasjon, fremdrift og sikkerhet.

– Vi har tilgang til alt av anleggsmaskiner fra små hjullastere til elektriske gravemaskiner. Det er spesialklyper for stein, store flisekuttere og kantsteinleggere, for å nevne noe. Ja, alt av redskap man trenger for å levere på tid, kost og kvalitet, sier Frank.

Han er likevel tydelig på at det er ikke utstyret som gjør jobben.  

– Mange kan kjøpe seg utstyr, men de færreste har folk som jobber så godt sammen som oss, sier han.  

Fra privatbolig på Randaberg.

Kunden bestemmer til slutt

Når alt kommer til alt, er det kundene som er vår øverste sjef. Vi vinner jobber på pris, fordi vi har et sterkt fagmiljø og de rette utstyret. Men når andre kriterier kan pense vektskåla, som kundeerfaring, risikoreduksjon, kvalitet, rådgivning, ryddige anlegg og en HYGGELIG håndverker som engasjerer seg for anlegget eller hagen din, da er Frank og Geir Åge ikke i tvil:

– Vi får mye jobb på omdømme og kvaliteten vi leverer. Det er takket være gode folk som har det kjekt på jobb, poengterer de begge.  

Line Stokkeland, her på siste innspurt på utomhusarbeid på Solborg skole

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.