25.11.2020

HMS-KS

,

25.11.2020

HMS-KS

,

Hvorfor går vi onsdagsrunden, egentlig?

Om noen spør oss hva som er viktigst for oss, hva svarer vi da? Da tenker jeg ikke på svar som «vet ikke» eller «det var et merkelig spørsmål». Når vi får tenkt oss om svarer noen av oss kanskje først:

• Jeg har fått meg en splitter ny bil. Forresten ikke en hvilken som helst bil. En Tesla! Da er det nok lett å se at dette er et kjekt og viktig tema akkurat nå.

• Kanskje svarer du Liverpool FC. At du har vært på 17 hjemmekamper de siste årene. At «vi» kan vinne serien for første gang på 30 år. At du kan You’ll Never Walk Alone utenat, og at du synger den sammen med den harde kjernen på The Main Stand, til og med når du ser kampen i reprise. Da begynner vi å snakke om følelser og lidenskap.

• Kanskje du svarer at du arbeider i Stangeland. At du møter i brakka hver morgen kvart over 6 for en god drøs, og at du vasker arbeidsbilen din nesten hver eneste dag. Nå begynner vi å snakke om ting som er viktige. Men, om jeg treffer deg etter at Teslaen er stjålet, Salah er solgt av Liverpool og du har forsovet deg til morgendrøsen i brakka, hva er viktigst for deg da? For de aller fleste vil familie, kjæreste, venner, kamerater, gode kollegaer og det vi bygger livet på, være blant det som er det aller viktigste.

Det handler gjerne om folk.

Slik ser en rapport fra onsdagsrunde ut. Denne distribueres internt på mail, via Workplace og henges opp på infotavler.

Mennesker er viktigst. Sånn tenker vi  i Stangeland. Vi pleier å si at hvem som helst kan kjøpe en gravemaskin og en lastebil. Gjerne av beste merke og type. Men, det er folk som gjør forskjellen. Det er du som gjør forskjellen! Det er du som gjør at vi hver dag holder fokus på å bli best i bransjen på sikkerhet. Det handler om deg, om familie, kjæreste, venner, kamerater og kollegaer.

De gangene vi har sett at nå har vi hatt for mange småskader, og at dette må vi få kontroll på sammen før disse medfører mer alvorlige skader, så handler det om deg og om oss. Vi vil at du og de rundt deg skal ha en fantastisk dag. Både på jobb, når du står på Anfield og jubler for at Liverpool har scoret og når du er med familie og venner. Og akkurat det er et skikkelig teamarbeid: Det å gi deg sånne dager.

For oss er det å gi deg en flott dag motivasjon god nok til å stå på. Være mye ute. Være nok inne. Analysere. Evaluere. Se trender. Finne årsaker. Lage tiltak og planer sammen med deg. Og ha fokus på konkrete verktøy som SJA, RUH, småskader, H-verdi, ytre miljø, kontrollskjema og periodisk kontroll av utstyr. Om vi noen gang virker masete, slitsomme eller veldig «på», ja da vet du nå iallfall hvorfor.

Derfor har vi til nå gått Onsdagsrunden mer enn 500 ganger. Nyt et tilbakeblikk fra 2009 til 2020.


Saken ble først publisert i Stangeland magasinet nr 122 juni 2020. Tekst og bilder Olav Silde

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.