1.9.2023

Eiendom og investeringer

,

1.9.2023

Eiendom og investeringer

,

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

Fra venstre: Kai PederBirkeland, Tommy Stangeland, Olav Stangeland, Lars Martin Volden og Lars ErikDalen. (Foto: Stangeland Gruppen)

Allerede er Birkeland på Sveio en del av Stangeland Gruppen. Nå satser Stangeland Gruppen, sammen med Birkeland enda lengre nord, på Fitjar i Sunnhordaland, sammen med K. Volden Transport.

 

K. Volden Transport ble etablert på 70-tallet, og utfører prosjekter innen graving, transport, massehåndtering og entreprenør-jobber. Selskapet har en moderne og relevant maskinpark bestående av gravemaskiner, lastebiler, knuseverk, hjullastere, traktorer – og alt annet utstyr en moderne entreprenørbedrift trenger.

 

Daglig leder Lars Martin uttaler at fornøyde kunder, sunn drift og møysommelig utvikling av selskapet har vært oppskriften på suksessen hittil.

 

Positive er også Olav Stangeland, konsernsjef i Stangeland Gruppen og Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin; De påpeker på at Lars Martin og Lars Erik, samt alle andre ansatte, har bygget ett flott selskap de kan være stolte av.

 

Volden haren lik kultur og entreprenør-ånd som Stangeland, og vi ønsker å bidra til å gi selskapet og de ansatte forutsigbarhet og trygghet til å fortsette å vokse. Med deres langsiktige og gode arbeidsmoral skal vi utvikle selskapet og ta nye markedsandeler, forklarer Olav.

 

Daglig leder i K. Volden, Lars Martin Volden, skyter inn at Stangeland Gruppen er den riktige medeieren for fremtiden til selskapet.

 

Vi har sett at for mange jobber blir vi for små og havner i en slags «mellomklasse». Konkurransen i bransjen og blitt tøffere, og det er behov for å være en del av en større aktør med kompetanse, erfaring og kapasitet til å utvikle selskapet.

 

Volden har som Stangeland tro på det nye samarbeidet:

 

– Vi har jobbet en god stund med å finne rett partner. Stangeland er et godt og solid selskap med god og bred fagkompetanse. Dette vil hjelpe oss som bedrift, sier han.

 

Fremtidens maskinentreprenør og anleggsbedrift må finne de beste løsningene, både i forhold til ressursbruk, kvalitet og ikke minst miljø og bærekraft. Stangeland har størrelsen og kompetansen for å møte denne fremtiden, mens K. Volden Transport har den lokale ekspertisen og forankringen, slik at kundene skal være godt fornøyde også i fremtiden.

 

Etter transaksjonen er gjennomført vil Stangeland Gruppen og Birkeland eie 50 % av K. Volden Transport.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.