9.6.2022

Folk og kompetanse

,

9.6.2022

Folk og kompetanse

,

Kunnskap vårt viktigste konkurransefortrinn

– De senere års utvikling er ikke til å ta feil av. Oppdragsgiverne våre, spesielt de større, stiller stadig større krav til kompetanse. Det tar vi følgene av, og i dag satser vi tungt og bredt på den spisskompetanse markedet krever.

Anleggssjef Jan Erik Ånestad er ikke i tvil: – Kunnskap er vårt viktigste konkurransefortrinn.

Det sier anleggssjef Jan Erik Ånestad. Som overordnet ansvarlig for driften av Stangeland Maskins prosjekter er det hans jobb å sikre rett kunnskap i ethvert oppdrag.

– Vi tenker og jobber på to måter innen dette området. Det ene er å heve og tilpasse kompetansen hos våre ansatte. En jobb i Stangeland handler om å utvikle seg faglig gjennom hele karrieren. Derfor er det positivt at folk selv ønsker mer kunnskap. Det andre handler om å ansette nye folk, som gjerne har utdanning på ingeniør- eller masternivå. Det passer godt med en jobb innen anlegg og prosjektledelse, sier Ånestad.

I praksis hjelper Stangeland ledere til å komme seg i gang med videreutdanning. Det handler om å tilrettelegge jobben og arbeidsdagen slik at alt det praktiske fungerer. Å få en slik mulighet krever imidlertid motivasjon og innsats.

– Dette er først og fremst for dem som er klare til å yte det lille ekstra. Som utmerker seg, og som vil videre. Vår strategi er at Stangeland skal være et førstevalg, både for våre ansatte og for kundene. Da er det viktig å tenke helhet, slik at vi blir best på alle områder, sier Jan Erik Ånestad.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

22.10.2024

Folk og kompetanse

Havner man i glemmeboken som lærling i en stor bedrift?

En oppfatning i samfunnet er at det å være lærling i større bedrifter betyr at du bare blir et nummer i rekken. Det kjenner ikke lærlingkoordinator Kristian Østråt seg igjen i.

27.9.2024

Veg- og infrastruktur

Viktig milepæl i Rogfast-prosjektet

Det første asfaltstrekket i Rogfast-dypet er lagt, noe som markerer en viktig milepæl i rekordprosjektet.

23.9.2024

Anleggsgartner

Private hager og uterom

Stangelands anleggsgartnere leverer hageidyll fra A til Å

På en privat adresse i Sandnes har anleggsgartnerne våre nettopp overlevert et nytt og skreddersydd uteområde denne høsten. Her har vi gjort alt fra beplantning, sveising, tømmerarbeid og steinlegging.

11.9.2024

Veg- og infrastruktur

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland – et godt ekteskap

På E02 Kvitsøy skal arbeidsfellesskapet ta del i å bygge verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel. Dermed fortsetter vi vårt ti år lange og tette samarbeid om å utføre store og komplekse infrastrukturprosjekter.

10.9.2024

Anleggstjenester

Bærekraft og miljø

Sparer både penger og miljø med lokal massesorterting

Da det ble klart at bortkjøring av masser til tipp ville gi en formidabel omkjøringsvei, tenkte driftsleder Håkon Gundersen alternativt. Det har prosjektet spart penger på.