3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

Å ta samfunnsansvar og det å være en god nabo er en del av ryggmargen i Stangeland, og inkludering og mangfold er absolutt en hjertesak. Nå er ny bocciabane etablert i regi av Sola Frivilligsentral.

Da ideen om anlegget var uttalt, begynte ballen å rulle. Kommunen var positiv, og Frivilligsentralen tok kontakt med Statsforvalteren og Stangeland Maskin. Begge parter ga økonomisk støtte til tiltaket, og kort tid etter var ikke bare en, men to baner klar til bruk. Foto: Helen Pahr-Iversen

Følelsen av tilhørighet og muligheten til å drive med fysisk aktivitet har samlet mange rundt bocciabanen på Stangelandsenteret, rett utenfor Sola sentrum. Det er aktivitets- og frivillighetskoordinatorer tilknyttet kommunen som legger til rette for samlingene, og oppmøtet har vært over forventning.

– Tilbudet er blitt populært, og boccia er for alle, også de med fysiske begrensninger, sier Nicole Watne.

MannKan er aktivt brukere av anlegget, og håper at det blir mennesker ikke i alle aldre som vil spille boccia. Her ved Frode Ottosen, Bjarne Mæland, Bent Nygaard og Frank Møller fra Stangeland Maskin. Foto: Helene Pahr-Iversen

Behovet for en bedre bane meldte seg, og Watne søkte løsning og råd hos Stangeland Maskin.

– Vi har allerede engasjert oss i Stangelandsenteret og etablert et nytt uteområde til kirkens bymisjons kafe Kaffekoppen. Når Wathne fremhever at bocciabanen er en aktivitet som inkluderer alle aldri, og spesielt eldre menn var vi gira på å bidra, sier Frank Møller, driftsingeniør i anleggsgartneravdelingen.

Løsningen ble to bocciabaner, delvis finansiert av Statsforvalteren og delvis sponset av Stangeland Maskin.

Banen testes utfor første gang, og samtlige er enig om at dette blir en fin arena for sosialt samvær og god kaffe. Foto: Helene Pahr-Iversen

I grått jærsk vintervær ble banen testet ut for første gang i januar 2022, og ildsjelene er godt fornøyd med de nye banene.  Plassen skal være sosial og trivelig, ja rett og slett inkluderende.

Saken er også omtalt av Solabladet, du kan lese den her.

Foto: Helene Pahr-Iversen/Solabladet

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.