3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

Å ta samfunnsansvar og det å være en god nabo er en del av ryggmargen i Stangeland, og inkludering og mangfold er absolutt en hjertesak. Nå er ny bocciabane etablert i regi av Sola Frivilligsentral.

Da ideen om anlegget var uttalt, begynte ballen å rulle. Kommunen var positiv, og Frivilligsentralen tok kontakt med Statsforvalteren og Stangeland Maskin. Begge parter ga økonomisk støtte til tiltaket, og kort tid etter var ikke bare en, men to baner klar til bruk. Foto: Helen Pahr-Iversen

Følelsen av tilhørighet og muligheten til å drive med fysisk aktivitet har samlet mange rundt bocciabanen på Stangelandsenteret, rett utenfor Sola sentrum. Det er aktivitets- og frivillighetskoordinatorer tilknyttet kommunen som legger til rette for samlingene, og oppmøtet har vært over forventning.

– Tilbudet er blitt populært, og boccia er for alle, også de med fysiske begrensninger, sier Nicole Watne.

MannKan er aktivt brukere av anlegget, og håper at det blir mennesker ikke i alle aldre som vil spille boccia. Her ved Frode Ottosen, Bjarne Mæland, Bent Nygaard og Frank Møller fra Stangeland Maskin. Foto: Helene Pahr-Iversen

Behovet for en bedre bane meldte seg, og Watne søkte løsning og råd hos Stangeland Maskin.

– Vi har allerede engasjert oss i Stangelandsenteret og etablert et nytt uteområde til kirkens bymisjons kafe Kaffekoppen. Når Wathne fremhever at bocciabanen er en aktivitet som inkluderer alle aldri, og spesielt eldre menn var vi gira på å bidra, sier Frank Møller, driftsingeniør i anleggsgartneravdelingen.

Løsningen ble to bocciabaner, delvis finansiert av Statsforvalteren og delvis sponset av Stangeland Maskin.

Banen testes utfor første gang, og samtlige er enig om at dette blir en fin arena for sosialt samvær og god kaffe. Foto: Helene Pahr-Iversen

I grått jærsk vintervær ble banen testet ut for første gang i januar 2022, og ildsjelene er godt fornøyd med de nye banene.  Plassen skal være sosial og trivelig, ja rett og slett inkluderende.

Saken er også omtalt av Solabladet, du kan lese den her.

Foto: Helene Pahr-Iversen/Solabladet

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.