3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

Å ta samfunnsansvar og det å være en god nabo er en del av ryggmargen i Stangeland, og inkludering og mangfold er absolutt en hjertesak. Nå er ny bocciabane etablert i regi av Sola Frivilligsentral.

Da ideen om anlegget var uttalt, begynte ballen å rulle. Kommunen var positiv, og Frivilligsentralen tok kontakt med Statsforvalteren og Stangeland Maskin. Begge parter ga økonomisk støtte til tiltaket, og kort tid etter var ikke bare en, men to baner klar til bruk. Foto: Helen Pahr-Iversen

Følelsen av tilhørighet og muligheten til å drive med fysisk aktivitet har samlet mange rundt bocciabanen på Stangelandsenteret, rett utenfor Sola sentrum. Det er aktivitets- og frivillighetskoordinatorer tilknyttet kommunen som legger til rette for samlingene, og oppmøtet har vært over forventning.

– Tilbudet er blitt populært, og boccia er for alle, også de med fysiske begrensninger, sier Nicole Watne.

MannKan er aktivt brukere av anlegget, og håper at det blir mennesker ikke i alle aldre som vil spille boccia. Her ved Frode Ottosen, Bjarne Mæland, Bent Nygaard og Frank Møller fra Stangeland Maskin. Foto: Helene Pahr-Iversen

Behovet for en bedre bane meldte seg, og Watne søkte løsning og råd hos Stangeland Maskin.

– Vi har allerede engasjert oss i Stangelandsenteret og etablert et nytt uteområde til kirkens bymisjons kafe Kaffekoppen. Når Wathne fremhever at bocciabanen er en aktivitet som inkluderer alle aldri, og spesielt eldre menn var vi gira på å bidra, sier Frank Møller, driftsingeniør i anleggsgartneravdelingen.

Løsningen ble to bocciabaner, delvis finansiert av Statsforvalteren og delvis sponset av Stangeland Maskin.

Banen testes utfor første gang, og samtlige er enig om at dette blir en fin arena for sosialt samvær og god kaffe. Foto: Helene Pahr-Iversen

I grått jærsk vintervær ble banen testet ut for første gang i januar 2022, og ildsjelene er godt fornøyd med de nye banene.  Plassen skal være sosial og trivelig, ja rett og slett inkluderende.

Saken er også omtalt av Solabladet, du kan lese den her.

Foto: Helene Pahr-Iversen/Solabladet

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.