3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

Å ta samfunnsansvar og det å være en god nabo er en del av ryggmargen i Stangeland, og inkludering og mangfold er absolutt en hjertesak. Nå er ny bocciabane etablert i regi av Sola Frivilligsentral.

Da ideen om anlegget var uttalt, begynte ballen å rulle. Kommunen var positiv, og Frivilligsentralen tok kontakt med Statsforvalteren og Stangeland Maskin. Begge parter ga økonomisk støtte til tiltaket, og kort tid etter var ikke bare en, men to baner klar til bruk. Foto: Helen Pahr-Iversen

Følelsen av tilhørighet og muligheten til å drive med fysisk aktivitet har samlet mange rundt bocciabanen på Stangelandsenteret, rett utenfor Sola sentrum. Det er aktivitets- og frivillighetskoordinatorer tilknyttet kommunen som legger til rette for samlingene, og oppmøtet har vært over forventning.

– Tilbudet er blitt populært, og boccia er for alle, også de med fysiske begrensninger, sier Nicole Watne.

MannKan er aktivt brukere av anlegget, og håper at det blir mennesker ikke i alle aldre som vil spille boccia. Her ved Frode Ottosen, Bjarne Mæland, Bent Nygaard og Frank Møller fra Stangeland Maskin. Foto: Helene Pahr-Iversen

Behovet for en bedre bane meldte seg, og Watne søkte løsning og råd hos Stangeland Maskin.

– Vi har allerede engasjert oss i Stangelandsenteret og etablert et nytt uteområde til kirkens bymisjons kafe Kaffekoppen. Når Wathne fremhever at bocciabanen er en aktivitet som inkluderer alle aldri, og spesielt eldre menn var vi gira på å bidra, sier Frank Møller, driftsingeniør i anleggsgartneravdelingen.

Løsningen ble to bocciabaner, delvis finansiert av Statsforvalteren og delvis sponset av Stangeland Maskin.

Banen testes utfor første gang, og samtlige er enig om at dette blir en fin arena for sosialt samvær og god kaffe. Foto: Helene Pahr-Iversen

I grått jærsk vintervær ble banen testet ut for første gang i januar 2022, og ildsjelene er godt fornøyd med de nye banene.  Plassen skal være sosial og trivelig, ja rett og slett inkluderende.

Saken er også omtalt av Solabladet, du kan lese den her.

Foto: Helene Pahr-Iversen/Solabladet

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

8.8.2022

Anleggsgartner

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.