Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

3.2.2022

Samfunnsansvar

,

Sponsorat

,

Å ta samfunnsansvar og det å være en god nabo er en del av ryggmargen i Stangeland, og inkludering og mangfold er absolutt en hjertesak. Nå er ny bocciabane etablert i regi av Sola Frivilligsentral.

Da ideen om anlegget var uttalt, begynte ballen å rulle. Kommunen var positiv, og Frivilligsentralen tok kontakt med Statsforvalteren og Stangeland Maskin. Begge parter ga økonomisk støtte til tiltaket, og kort tid etter var ikke bare en, men to baner klar til bruk. Foto: Helen Pahr-Iversen

Følelsen av tilhørighet og muligheten til å drive med fysisk aktivitet har samlet mange rundt bocciabanen på Stangelandsenteret, rett utenfor Sola sentrum. Det er aktivitets- og frivillighetskoordinatorer tilknyttet kommunen som legger til rette for samlingene, og oppmøtet har vært over forventning.

– Tilbudet er blitt populært, og boccia er for alle, også de med fysiske begrensninger, sier Nicole Watne.

MannKan er aktivt brukere av anlegget, og håper at det blir mennesker ikke i alle aldre som vil spille boccia. Her ved Frode Ottosen, Bjarne Mæland, Bent Nygaard og Frank Møller fra Stangeland Maskin. Foto: Helene Pahr-Iversen

Behovet for en bedre bane meldte seg, og Watne søkte løsning og råd hos Stangeland Maskin.

– Vi har allerede engasjert oss i Stangelandsenteret og etablert et nytt uteområde til kirkens bymisjons kafe Kaffekoppen. Når Wathne fremhever at bocciabanen er en aktivitet som inkluderer alle aldri, og spesielt eldre menn var vi gira på å bidra, sier Frank Møller, driftsingeniør i anleggsgartneravdelingen.

Løsningen ble to bocciabaner, delvis finansiert av Statsforvalteren og delvis sponset av Stangeland Maskin.

Banen testes utfor første gang, og samtlige er enig om at dette blir en fin arena for sosialt samvær og god kaffe. Foto: Helene Pahr-Iversen

I grått jærsk vintervær ble banen testet ut for første gang i januar 2022, og ildsjelene er godt fornøyd med de nye banene.  Plassen skal være sosial og trivelig, ja rett og slett inkluderende.

Saken er også omtalt av Solabladet, du kan lese den her.

Foto: Helene Pahr-Iversen/Solabladet

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.