28.12.2023

Folk og kompetanse

,

28.12.2023

Folk og kompetanse

,

Marius ble årets lærling 2023: – Spesielt og kjekt

Da Stangeland samlet ansatte til Vinterfest like før jul ble det delt ut en rekke priser, deriblant årets lærling. Den gjeve prisen gikk til Marius Nese.

Marius Nese ble hedret under Stangelands vinterfest 2023 som årets lærling, her avbildet med lærlingkoordinator Kristian Østråt. Til daglig er han i sving på sykkelstamveien ved Kvadrat.

– Det var spesielt å bli lest opp, og jeg hadde egentlig ikke sett for meg det, sier Marius Nese.

Før jul ble han og to andre lærlinger trukket frem på scenen under Stangelands vinterfest, som kandidater til å motta prisen Årets lærling. Foran 700 ansatte og følge ble det nettopp Marius som ble trukket frem av juryen. Lærlingkoordinator Kristian Østråt fikk gleden av å erklære vinneren, med følgende begrunnelse:

Årets lærling er faglig dyktig. Årets lærling leverer over forventet og er en viktig bidragsyter i prosjektet. Han er en lun fyr som alltid har et smil og en kommentar på lur. Han er ydmyk og svært lærevillig. Han tar ansvar for egen læring, samtidig som han tar alle utfordringer på strak arm. Han er en som andre lærlinger og arbeidere ser opp til.

Spesiell opplevelse

Marius Nese vedgår at det var en spesiell opplevelse å høre fine ord om seg selv foran hundrevis av kolleger.

– Resten av kvelden ble ekstra bra, men diplomet ble lagt trygt ut i bilen. Det er bra at Stangeland har fokus på å fremheve kolleger og ansatte. Det kan inspirere andre, at de ser hva som er mulig, forklarer han.

Selv er han helt i mål med læretiden i mars. Det er en tid han ikke ville vært foruten.

– Læretiden i Stangeland har vært kjempekjekk. Jeg har nok vært heldig med gjengen jeg har kommet inn i, det er gode folk som tar godt imot deg. Det har nok vært med å forme meg. Jeg anbefaler å bli lærling i Stangeland, sier han.

Og råd har han også, til de som kunne tenke seg å bli med på laget.

– Det handler om å stå på og gjøre det du blir bedt om, og vise at du vil noe. Det blir det du gjør det til, avslutter Marius.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.