17.3.2021

Teknologi og innovasjon

,

17.3.2021

Teknologi og innovasjon

,

Moderne og miljøvennlig lakkhall

Lakkhallen fra 2011 ble totalskadd i brann i 2019, og i forbindelse med gjenoppbyggingen fikk gjengen på lakkeringsavdelingen frie tøyler. Løsningen var større plass og det som gir en tryggere og mer effektiv arbeidshverdag.

Gjengen i lakkbaksen - fra venstre Gunnar Sundsteigen, Ken Jarle Jolly Bore, Trond Ivar Engelsvoll og Robert Jarosz.

Det fysiske arbeidsmiljøet er løst på en enda bedre måte enn i den gamle boksen. Ken Jarle Bore er formann i lakken, og han forteller at styresystem og motorer er flyttet til påbygg på utsiden av hovedbygningen.

– Det er tryggere, og reduserer dessuten støyen betraktelig. Nå hører vi ikke lenger lyden av motorduren. I tillegg får vi frigjort plass i hovedbygget som nå kan brukes til lager, sier han. Løftebukken er oppgradert og mer brukervennlig, noe som også innbyr
til at den blir oftere brukt enn den gamle. Ken Jarle forteller at nå kan de kjøre bilene rett på bukken og løfte dem opp, mens den gamle bukken krevde flere trinn før bilene var i lufta. Bukken gir bedre ergonomi i arbeidet, i tillegg til at en jobber kjapt og  presist.

– Vi kan også lakkere større deler og større biler nå, sier han. Hallen er nemlig blitt 0,5 meter større i alle retninger. Det merkes godt, også på renholdet.

– Det spruter mindre på veggene nå, siden Ken Jarle.

Det er relativt hett i hallen mens delene tørker. Temperaturen kan nemlig komme opp i hele 90 grader. Det er likevel ikke nødvendig å overdrive. Normal tørketid på 25 minutter krever en temperatur på 70 grader. Hallen er også driftsgjerrig. Det er  installert LED-lys, taket er taktekket og i tillegg gjenvinnes alt av varme. Det betyr at varmen som er brukt i rommet, sirkuleres  tilbake til ventilasjonen og inngår i innsug av ny luft.

– Vi bruker mye mindre gass til oppvarming nå enn tidligere, sier Tor Kjetil Frøiland. Han roser Lakkspesialisten for gode løsninger.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.