Ny i markedsledelsen, klar for å ta en større del av verdikjeden

29.12.2021

Folk og kompetanse

,

Ny i markedsledelsen, klar for å ta en større del av verdikjeden

29.12.2021

Folk og kompetanse

,

Ambisjonene er høye, retningen er klar, og Fredrik Omdal er en av dem som drar løpet. Som ny leder for markedsavdelingen i Stangeland har han en sentral jobb når store oppdrag planlegges og prosjekteres.

Stadig nye utfordringer, men det trives han med, den nye lederen for markedsavdelingen, Fredrik Omdal.

30-åringen fra Sandnes er sivilingeniør innen bygg og anlegg fra NTNU, og har yrkeserfaring som avdelingsleder i Norconsult, landets største aktør innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Der jobbet han blant annet med vei og veiprosjekter.

– Det er spennende og utfordrende å være involvert i store og viktige satsinger. De viser bokstavelig talt igjen, og blir en del av landskapet. Og kanskje var det akkurat det som trigget meg – muligheten for å få jobbe enda tettere på slike utfordringer, sier Fredrik, som likevel innrømmer at drømmen om entreprenørbransjen, den hadde han nok lenge før første arbeidsdag i Stangeland 1. august.  

Og den nye arbeidsgiveren mer enn innfrir, sier han.  

– Dette er en jobb med høyt tempo og kort vei fra plan til beslutning og utførelse. Du får mye tillit og mulighet til å påvirke, samtidig som du selvsagt også har mye ansvar. Akkurat slik jeg liker det.  

Som leder for markedsarbeidet arbeider han overordnet med hensyn til ledelse og strategi. Han er også involvert i store anbudsprosesser og det daglige samarbeidet mellom marked og de andre avdelingene i Stangeland.  

– Oppgavene spenner fra planlegging og prising, til drift, helse, miljø og sikkerhet, sertifisering og ytre miljø – for å ha nevnt noe. Og så jobber jeg en del med underentreprenører og eksterne samarbeidspartnere. Prosjektene er ofte store og komplekse, så her skal mange brikker på plass.  

Suksesskriteriene? Det er først og fremst godt samarbeid, fra planlegging til utførelse og på tvers av avdelingene. Det handler om å ta de rette beslutningene, og ha fokus på både muligheter og risiko. 

– Utviklingen går i retning av at en større del av planlegging og prosjektering gjøres som totalentreprise internt hos de største aktørene, eksempelvis Stangeland. En slik måte å jobbe på har flere fordeler. Responstiden blir kortere, du er tettere på beslutninger, og lønnsomheten blir høyere, sier Fredrik Omdal.  

Stangeland kjente han fra før, om enn kun utenfra og som oppdragsgiver.  

– Navnet er jo veletablert i alle bransjekretser, og for min del både gjennom jobb og tidligere samarbeid. Vi snakker tross alt om den ledende og mest profesjonelle aktøren i regionen. En virksomhet som viser igjen i de fleste store prosjekter og satsinger, sier 30-åringen, som har brukt høsten på å bli bedre kjent med både nye kolleger og organisasjonen.  

Faglig sett er han kastet ut på dypt vann. Men der trives han.

– Jeg kunne ikke hatt det bedre. Hver dag representerer nye utfordringer, akkurat slik jeg ønsker det, sier Fredrik Omdal.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.