29.12.2021

Folk og kompetanse

,

29.12.2021

Folk og kompetanse

,

Ny i markedsledelsen, klar for å ta en større del av verdikjeden

Ambisjonene er høye, retningen er klar, og Fredrik Omdal er en av dem som drar løpet. Som ny leder for markedsavdelingen i Stangeland har han en sentral jobb når store oppdrag planlegges og prosjekteres.

Stadig nye utfordringer, men det trives han med, den nye lederen for markedsavdelingen, Fredrik Omdal.

30-åringen fra Sandnes er sivilingeniør innen bygg og anlegg fra NTNU, og har yrkeserfaring som avdelingsleder i Norconsult, landets største aktør innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Der jobbet han blant annet med vei og veiprosjekter.

– Det er spennende og utfordrende å være involvert i store og viktige satsinger. De viser bokstavelig talt igjen, og blir en del av landskapet. Og kanskje var det akkurat det som trigget meg – muligheten for å få jobbe enda tettere på slike utfordringer, sier Fredrik, som likevel innrømmer at drømmen om entreprenørbransjen, den hadde han nok lenge før første arbeidsdag i Stangeland 1. august.  

Og den nye arbeidsgiveren mer enn innfrir, sier han.  

– Dette er en jobb med høyt tempo og kort vei fra plan til beslutning og utførelse. Du får mye tillit og mulighet til å påvirke, samtidig som du selvsagt også har mye ansvar. Akkurat slik jeg liker det.  

Som leder for markedsarbeidet arbeider han overordnet med hensyn til ledelse og strategi. Han er også involvert i store anbudsprosesser og det daglige samarbeidet mellom marked og de andre avdelingene i Stangeland.  

– Oppgavene spenner fra planlegging og prising, til drift, helse, miljø og sikkerhet, sertifisering og ytre miljø – for å ha nevnt noe. Og så jobber jeg en del med underentreprenører og eksterne samarbeidspartnere. Prosjektene er ofte store og komplekse, så her skal mange brikker på plass.  

Suksesskriteriene? Det er først og fremst godt samarbeid, fra planlegging til utførelse og på tvers av avdelingene. Det handler om å ta de rette beslutningene, og ha fokus på både muligheter og risiko. 

– Utviklingen går i retning av at en større del av planlegging og prosjektering gjøres som totalentreprise internt hos de største aktørene, eksempelvis Stangeland. En slik måte å jobbe på har flere fordeler. Responstiden blir kortere, du er tettere på beslutninger, og lønnsomheten blir høyere, sier Fredrik Omdal.  

Stangeland kjente han fra før, om enn kun utenfra og som oppdragsgiver.  

– Navnet er jo veletablert i alle bransjekretser, og for min del både gjennom jobb og tidligere samarbeid. Vi snakker tross alt om den ledende og mest profesjonelle aktøren i regionen. En virksomhet som viser igjen i de fleste store prosjekter og satsinger, sier 30-åringen, som har brukt høsten på å bli bedre kjent med både nye kolleger og organisasjonen.  

Faglig sett er han kastet ut på dypt vann. Men der trives han.

– Jeg kunne ikke hatt det bedre. Hver dag representerer nye utfordringer, akkurat slik jeg ønsker det, sier Fredrik Omdal.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.