29.12.2021

Folk og kompetanse

,

29.12.2021

Folk og kompetanse

,

Ny i markedsledelsen, klar for å ta en større del av verdikjeden

Ambisjonene er høye, retningen er klar, og Fredrik Omdal er en av dem som drar løpet. Som ny leder for markedsavdelingen i Stangeland har han en sentral jobb når store oppdrag planlegges og prosjekteres.

Stadig nye utfordringer, men det trives han med, den nye lederen for markedsavdelingen, Fredrik Omdal.

30-åringen fra Sandnes er sivilingeniør innen bygg og anlegg fra NTNU, og har yrkeserfaring som avdelingsleder i Norconsult, landets største aktør innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Der jobbet han blant annet med vei og veiprosjekter.

– Det er spennende og utfordrende å være involvert i store og viktige satsinger. De viser bokstavelig talt igjen, og blir en del av landskapet. Og kanskje var det akkurat det som trigget meg – muligheten for å få jobbe enda tettere på slike utfordringer, sier Fredrik, som likevel innrømmer at drømmen om entreprenørbransjen, den hadde han nok lenge før første arbeidsdag i Stangeland 1. august.  

Og den nye arbeidsgiveren mer enn innfrir, sier han.  

– Dette er en jobb med høyt tempo og kort vei fra plan til beslutning og utførelse. Du får mye tillit og mulighet til å påvirke, samtidig som du selvsagt også har mye ansvar. Akkurat slik jeg liker det.  

Som leder for markedsarbeidet arbeider han overordnet med hensyn til ledelse og strategi. Han er også involvert i store anbudsprosesser og det daglige samarbeidet mellom marked og de andre avdelingene i Stangeland.  

– Oppgavene spenner fra planlegging og prising, til drift, helse, miljø og sikkerhet, sertifisering og ytre miljø – for å ha nevnt noe. Og så jobber jeg en del med underentreprenører og eksterne samarbeidspartnere. Prosjektene er ofte store og komplekse, så her skal mange brikker på plass.  

Suksesskriteriene? Det er først og fremst godt samarbeid, fra planlegging til utførelse og på tvers av avdelingene. Det handler om å ta de rette beslutningene, og ha fokus på både muligheter og risiko. 

– Utviklingen går i retning av at en større del av planlegging og prosjektering gjøres som totalentreprise internt hos de største aktørene, eksempelvis Stangeland. En slik måte å jobbe på har flere fordeler. Responstiden blir kortere, du er tettere på beslutninger, og lønnsomheten blir høyere, sier Fredrik Omdal.  

Stangeland kjente han fra før, om enn kun utenfra og som oppdragsgiver.  

– Navnet er jo veletablert i alle bransjekretser, og for min del både gjennom jobb og tidligere samarbeid. Vi snakker tross alt om den ledende og mest profesjonelle aktøren i regionen. En virksomhet som viser igjen i de fleste store prosjekter og satsinger, sier 30-åringen, som har brukt høsten på å bli bedre kjent med både nye kolleger og organisasjonen.  

Faglig sett er han kastet ut på dypt vann. Men der trives han.

– Jeg kunne ikke hatt det bedre. Hver dag representerer nye utfordringer, akkurat slik jeg ønsker det, sier Fredrik Omdal.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

8.8.2022

Anleggsgartner

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.