29.12.2021

Folk og kompetanse

,

29.12.2021

Folk og kompetanse

,

Ny i markedsledelsen, klar for å ta en større del av verdikjeden

Ambisjonene er høye, retningen er klar, og Fredrik Omdal er en av dem som drar løpet. Som ny leder for markedsavdelingen i Stangeland har han en sentral jobb når store oppdrag planlegges og prosjekteres.

Stadig nye utfordringer, men det trives han med, den nye lederen for markedsavdelingen, Fredrik Omdal.

30-åringen fra Sandnes er sivilingeniør innen bygg og anlegg fra NTNU, og har yrkeserfaring som avdelingsleder i Norconsult, landets største aktør innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Der jobbet han blant annet med vei og veiprosjekter.

– Det er spennende og utfordrende å være involvert i store og viktige satsinger. De viser bokstavelig talt igjen, og blir en del av landskapet. Og kanskje var det akkurat det som trigget meg – muligheten for å få jobbe enda tettere på slike utfordringer, sier Fredrik, som likevel innrømmer at drømmen om entreprenørbransjen, den hadde han nok lenge før første arbeidsdag i Stangeland 1. august.  

Og den nye arbeidsgiveren mer enn innfrir, sier han.  

– Dette er en jobb med høyt tempo og kort vei fra plan til beslutning og utførelse. Du får mye tillit og mulighet til å påvirke, samtidig som du selvsagt også har mye ansvar. Akkurat slik jeg liker det.  

Som leder for markedsarbeidet arbeider han overordnet med hensyn til ledelse og strategi. Han er også involvert i store anbudsprosesser og det daglige samarbeidet mellom marked og de andre avdelingene i Stangeland.  

– Oppgavene spenner fra planlegging og prising, til drift, helse, miljø og sikkerhet, sertifisering og ytre miljø – for å ha nevnt noe. Og så jobber jeg en del med underentreprenører og eksterne samarbeidspartnere. Prosjektene er ofte store og komplekse, så her skal mange brikker på plass.  

Suksesskriteriene? Det er først og fremst godt samarbeid, fra planlegging til utførelse og på tvers av avdelingene. Det handler om å ta de rette beslutningene, og ha fokus på både muligheter og risiko. 

– Utviklingen går i retning av at en større del av planlegging og prosjektering gjøres som totalentreprise internt hos de største aktørene, eksempelvis Stangeland. En slik måte å jobbe på har flere fordeler. Responstiden blir kortere, du er tettere på beslutninger, og lønnsomheten blir høyere, sier Fredrik Omdal.  

Stangeland kjente han fra før, om enn kun utenfra og som oppdragsgiver.  

– Navnet er jo veletablert i alle bransjekretser, og for min del både gjennom jobb og tidligere samarbeid. Vi snakker tross alt om den ledende og mest profesjonelle aktøren i regionen. En virksomhet som viser igjen i de fleste store prosjekter og satsinger, sier 30-åringen, som har brukt høsten på å bli bedre kjent med både nye kolleger og organisasjonen.  

Faglig sett er han kastet ut på dypt vann. Men der trives han.

– Jeg kunne ikke hatt det bedre. Hver dag representerer nye utfordringer, akkurat slik jeg ønsker det, sier Fredrik Omdal.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

29.5.2024

Anleggstjenester

Masseflytting

Bærekraft og miljø

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast!

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast! Akkurat så glade er vi etter å ha vunnet det største prosjektet noen gang i Stangeland Maskins historie; den midtre delen av prestisjeprosjektet Rogfast, verdens lengste undersjøiske tunnel.

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.