10.10.2022

Bærekraft og miljø

,

10.10.2022

Bærekraft og miljø

,

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.

Tommy Stangeland, medeier i Stangeland Gruppen og daglig leder i Stangeland Maskin og Torbjørn Kverneland i Kverneland Energi. (Foto: Geir Arne Løland, Stangeland Maskin)

Stangeland signerte fredag ettermiddag en avtale om kjøp av regionens største solcelleanlegg. Investeringen markerer et viktig skritt for Stangeland på veien til å bli energinøytrale.

Avtalen, som har en verdi på nærmere åtte millioner kroner, er inngått med Kverneland Energi. Anlegget som skal dekke store deler av Stangelands bygningsmasse på Soma vil kunne levere 830.000 kilowattimer i året. Det tilsvarer det årlige strømforbruket til cirka 41 boliger, altså et lite byggefelt.

Anlegget er det tredje i rekken som Stangeland kjøper og setter i drift, også de to første kjøpt av Kverneland Energi.

Bransjen opplever at myndighetenes strømpakke for bedrifter ikke når målgruppen tilstrekkelig. Derfor går Stangeland nå sin egen vei i både å redusere forbruk og å investere i løsninger for å produsere egen strøm.

Tommy Stangeland, medeier i Stangeland Gruppen og daglig leder i Stangeland Maskin, er klar på at målet for Stangeland er å bli selvforsynt med energi.

– Vi skal være energinøytrale, og det målet skal vi nå. Vi skal gå i null før vi gir oss, sier han.

Kan utvides

Anlegget det er inngått avtale om vil komme på plass i løpet av våren 2023. Anlegget kan utvides med flere paneler, og det kan også kobles til en batteripakke

som kan brukes som hurtiglader for elektriske kjøretøy.

Stangeland er klar på at økonomi og bærekraft går hånd i hånd.

– Er det økonomisk er det også bærekraftig. Dette er å tenke langsiktig og frigjøre

oss fra risiko, sier han.

Torbjørn Kverneland i Kverneland Energi er glad for å ha en så stor aktør som Stangeland med på laget.

– For oss er det ekstremt stas å jobbe med Stangeland som er såpass store og kjente i regionen. Dette blir et anlegg på nærmere en megawatt. Det blir det største

anlegget i regionen, avslutter han.

Skisse utarbeidet av Kverneland Energi.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

29.5.2024

Anleggstjenester

Masseflytting

Bærekraft og miljø

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast!

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast! Akkurat så glade er vi etter å ha vunnet det største prosjektet noen gang i Stangeland Maskins historie; den midtre delen av prestisjeprosjektet Rogfast, verdens lengste undersjøiske tunnel.

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.