10.10.2022

Bærekraft og miljø

,

10.10.2022

Bærekraft og miljø

,

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.

Tommy Stangeland, medeier i Stangeland Gruppen og daglig leder i Stangeland Maskin og Torbjørn Kverneland i Kverneland Energi. (Foto: Geir Arne Løland, Stangeland Maskin)

Stangeland signerte fredag ettermiddag en avtale om kjøp av regionens største solcelleanlegg. Investeringen markerer et viktig skritt for Stangeland på veien til å bli energinøytrale.

Avtalen, som har en verdi på nærmere åtte millioner kroner, er inngått med Kverneland Energi. Anlegget som skal dekke store deler av Stangelands bygningsmasse på Soma vil kunne levere 830.000 kilowattimer i året. Det tilsvarer det årlige strømforbruket til cirka 41 boliger, altså et lite byggefelt.

Anlegget er det tredje i rekken som Stangeland kjøper og setter i drift, også de to første kjøpt av Kverneland Energi.

Bransjen opplever at myndighetenes strømpakke for bedrifter ikke når målgruppen tilstrekkelig. Derfor går Stangeland nå sin egen vei i både å redusere forbruk og å investere i løsninger for å produsere egen strøm.

Tommy Stangeland, medeier i Stangeland Gruppen og daglig leder i Stangeland Maskin, er klar på at målet for Stangeland er å bli selvforsynt med energi.

– Vi skal være energinøytrale, og det målet skal vi nå. Vi skal gå i null før vi gir oss, sier han.

Kan utvides

Anlegget det er inngått avtale om vil komme på plass i løpet av våren 2023. Anlegget kan utvides med flere paneler, og det kan også kobles til en batteripakke

som kan brukes som hurtiglader for elektriske kjøretøy.

Stangeland er klar på at økonomi og bærekraft går hånd i hånd.

– Er det økonomisk er det også bærekraftig. Dette er å tenke langsiktig og frigjøre

oss fra risiko, sier han.

Torbjørn Kverneland i Kverneland Energi er glad for å ha en så stor aktør som Stangeland med på laget.

– For oss er det ekstremt stas å jobbe med Stangeland som er såpass store og kjente i regionen. Dette blir et anlegg på nærmere en megawatt. Det blir det største

anlegget i regionen, avslutter han.

Skisse utarbeidet av Kverneland Energi.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.