Raymond er alltid klar for nye utfordringer

28.8.2020

Folk og kompetanse

,

Raymond er alltid klar for nye utfordringer

28.8.2020

Folk og kompetanse

,

For øyeblikket har vi 11 medarbeidere som gjennomfører videreutdannelse på høyere nivå. Raymond er en av de!

Raymond Bale og personalleder Mette Idland sammen med Simon Rønneberg.

Han er lett å legge merke til, den høyreiste vestlendingen med særpreget dialekt og et lurt glimt i øyet. Smilet er aldri langt unna, og livsmottoet hans er «det finnes alltid en løsning». Raymond Bale er en av mange dyktige Stangeland Maskin-ansatte som sikter mot nye mål.

Raymond ble født i Balestrand ved Sognefjorden i 1979. Allerede som 17 åring flyttet han ut for å gå videregående skole. Førstevalget var i Bergen, men her havnet han på venteliste, og da ble anleggslinjen ved Våler videregående skole stedet.  Læretiden gjennomførte han hos en mindre lokal entreprenør, Ole E. Flåten i Kaupanger, og i 1999 kunne han smykke seg med  tittelen fagarbeider som maskinfører.

Møter Stangeland på Flørli

Litt eventyrlyst og ønske om reising, førte han til anleggsarbeid i Lysefjorden. Her var han innleid til Veidekke for å bygge ny fyllingsdam på hundre og nittitusen kubikk på Flørli. I tillegg til en spennende jobb, møtte han også nye mennesker, blant dem Gaute Håland i Stangeland Maskin. Gaute må ha gjort et godt inntrykk, for etter militæret valgte Raymond å søke jobb med Gaute som referanse. Han ble ansatt av Leif Emil Egeland, og startet som maskinfører i Stangeland i desember 2000.

Smilet er aldri langt unna, og livsmottoet til Raymond er «det finnes alltid en løsning»

Stadig i utvikling

I Stangeland har han gått gradene, og alltid vært villig til å ta i litt ekstra. En periode tok både han og kona utdanning ved siden av
jobb, samtidig som de var forholdsvis nyetablerte med to barn. Veldig travelt da de stod oppi det, men i dag smiler Raymond av
hvordan de kavet på for å få alt til å gå i sammen. Barna er nå blitt ti og et halv og tretten år gamle. Yngstemann snakker allerede om anleggsbransjen, mens datteren på 13 har mer tanker mot jusstudier.

Kona Ingunn Helen deler sin arbeidsuke mellom stilling som leder for utdanningsforbundet i Hå og rådgiver på Varhaug ungdomsskule innenfor karrierevalg og undervisning. Hun er årsaken til at Raymond ble jærbu og at de i dag er bosatt på Varhaug, på heimegarden hun kommer fra.

«Balen e grævla jille å flinke t å la folk få prøva seg», sier Kristian Østråt som til daglig jobber som lærlingekoordinator, og som frem til i fjor høst jobbet mye for Raymond. Han overstyrer ikke, og er god på å inkludere de ansatte. I tillegg er han tydelig på  hva som skal prioriteres, sett opp mot kontrakt og med et forretningsmessig blikk.

Raymond snakker positivt om både Mellomleder- og Prosjektlederskolen han fikk mulighet for å gjennomføre ved siden av jobb i
perioden 2013 – 2016. Det var som nevnt travle år, men det gikk, og han opplever at læringsutbyttet var stort. Mye av det han lærte her, var konkret og noe han bruker daglig i sitt arbeid som driftsleder.

Raymond Bale og personalleder Mette Idland sammen med Simon Rønneberg.

Inkluderende leder

«Veldrevne anlegg», er stikkord som er kommet frem ved flere anledninger når Raymond blir nevnt internt i organisasjonen. På
spørsmål om hva han selv tenker er viktig i lederskap og for å lykkes, svarer han: Å inkludere og spørre andre. Han er ikke en som skryter for mye av seg selv, og er rask med å legge til at han har vært heldig og hatt en stabil arbeidsstokk og mange som har vært her lenge, og som han dermed har fulgt opp over lang tid. Han har nok mer rett enn han kanskje er klar over. Forskning
viser nemlig at nettopp en stabil stab og inkludering er noe av det som kjennetegner god ledelse.

Visjonen til Stangeland Maskin AS er å være ledende. Det betyr også innenfor ledelse, et område hvor vi aldri blir utlært. Vi har ansatte i en klasse for seg, en posisjon vi også ønsker å ha i framtiden. Da kreves det kontinuerlig kompetanseheving på alle  områder. Over tjuetusen timer med kurs, seminar og studier gjennomføres årlig blant ansatte i Stangeland Maskin AS.

Nå er Raymond driftsleder på sykkeltunnelen som bygges gjennom Auglendshøyden i Stavanger.

Nyttig videreutdannelse

Ansatte har ulike ambisjoner og ønsker for egen fremtid. Raymond ønsker å komme seg enda videre og er sulten på kunnskap. I  januar begynte han på Stavanger Offshore tekniske fagskole, bedre kjent som Teknikken. Her vil han i en 3-årsperiode gjennomføre teknisk fagskole innen anleggsfaget på deltid. Nå går han på skole én dag i uken, i tillegg til nettbasert arbeid. Dette
halvåret står matte, fysikk samt ledelse, økonomi og markedsføring på timeplanen, og det krever sitt.

Å få mulighet for å ta videreutdannelse via jobben, er noe han setter stor pris på. Det å bli sett og satset på er viktig, og noe han selv opplever motiverende.

-Bransjen vår har mange dyktige fagfolk. Utviklingen går i retning av et marked som stiller stadig flere krav til høyere formell utdanning, både innen anleggsfag og ledelse.  Dette ser også vi nytten av og legger til rette for, sier anleggssjef Jan Erik Ånestad.

Ansatte opplever det også motiverende å styrke egen cv med mer utdanning. For tiden har vi 11 ansatte som gjennomfører videreutdannelse på høyere nivå. Raymond er en kar som står inne for mye av våre verdier. Å ta eierskap, stå på vilje og initiativ er elementer vi verdsetter høyt. Han er en av våre ansatte som vi ønsker å «bygge» videre rundt med mål om å fremstå som en enda mer komplett og godt utdannet leder.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.