28.8.2020

Folk og kompetanse

,

28.8.2020

Folk og kompetanse

,

Raymond er alltid klar for nye utfordringer

For øyeblikket har vi 11 medarbeidere som gjennomfører videreutdannelse på høyere nivå. Raymond er en av de!

Raymond Bale og personalleder Mette Idland sammen med Simon Rønneberg.

Han er lett å legge merke til, den høyreiste vestlendingen med særpreget dialekt og et lurt glimt i øyet. Smilet er aldri langt unna, og livsmottoet hans er «det finnes alltid en løsning». Raymond Bale er en av mange dyktige Stangeland Maskin-ansatte som sikter mot nye mål.

Raymond ble født i Balestrand ved Sognefjorden i 1979. Allerede som 17 åring flyttet han ut for å gå videregående skole. Førstevalget var i Bergen, men her havnet han på venteliste, og da ble anleggslinjen ved Våler videregående skole stedet.  Læretiden gjennomførte han hos en mindre lokal entreprenør, Ole E. Flåten i Kaupanger, og i 1999 kunne han smykke seg med  tittelen fagarbeider som maskinfører.

Møter Stangeland på Flørli

Litt eventyrlyst og ønske om reising, førte han til anleggsarbeid i Lysefjorden. Her var han innleid til Veidekke for å bygge ny fyllingsdam på hundre og nittitusen kubikk på Flørli. I tillegg til en spennende jobb, møtte han også nye mennesker, blant dem Gaute Håland i Stangeland Maskin. Gaute må ha gjort et godt inntrykk, for etter militæret valgte Raymond å søke jobb med Gaute som referanse. Han ble ansatt av Leif Emil Egeland, og startet som maskinfører i Stangeland i desember 2000.

Smilet er aldri langt unna, og livsmottoet til Raymond er «det finnes alltid en løsning»

Stadig i utvikling

I Stangeland har han gått gradene, og alltid vært villig til å ta i litt ekstra. En periode tok både han og kona utdanning ved siden av
jobb, samtidig som de var forholdsvis nyetablerte med to barn. Veldig travelt da de stod oppi det, men i dag smiler Raymond av
hvordan de kavet på for å få alt til å gå i sammen. Barna er nå blitt ti og et halv og tretten år gamle. Yngstemann snakker allerede om anleggsbransjen, mens datteren på 13 har mer tanker mot jusstudier.

Kona Ingunn Helen deler sin arbeidsuke mellom stilling som leder for utdanningsforbundet i Hå og rådgiver på Varhaug ungdomsskule innenfor karrierevalg og undervisning. Hun er årsaken til at Raymond ble jærbu og at de i dag er bosatt på Varhaug, på heimegarden hun kommer fra.

«Balen e grævla jille å flinke t å la folk få prøva seg», sier Kristian Østråt som til daglig jobber som lærlingekoordinator, og som frem til i fjor høst jobbet mye for Raymond. Han overstyrer ikke, og er god på å inkludere de ansatte. I tillegg er han tydelig på  hva som skal prioriteres, sett opp mot kontrakt og med et forretningsmessig blikk.

Raymond snakker positivt om både Mellomleder- og Prosjektlederskolen han fikk mulighet for å gjennomføre ved siden av jobb i
perioden 2013 – 2016. Det var som nevnt travle år, men det gikk, og han opplever at læringsutbyttet var stort. Mye av det han lærte her, var konkret og noe han bruker daglig i sitt arbeid som driftsleder.

Raymond Bale og personalleder Mette Idland sammen med Simon Rønneberg.

Inkluderende leder

«Veldrevne anlegg», er stikkord som er kommet frem ved flere anledninger når Raymond blir nevnt internt i organisasjonen. På
spørsmål om hva han selv tenker er viktig i lederskap og for å lykkes, svarer han: Å inkludere og spørre andre. Han er ikke en som skryter for mye av seg selv, og er rask med å legge til at han har vært heldig og hatt en stabil arbeidsstokk og mange som har vært her lenge, og som han dermed har fulgt opp over lang tid. Han har nok mer rett enn han kanskje er klar over. Forskning
viser nemlig at nettopp en stabil stab og inkludering er noe av det som kjennetegner god ledelse.

Visjonen til Stangeland Maskin AS er å være ledende. Det betyr også innenfor ledelse, et område hvor vi aldri blir utlært. Vi har ansatte i en klasse for seg, en posisjon vi også ønsker å ha i framtiden. Da kreves det kontinuerlig kompetanseheving på alle  områder. Over tjuetusen timer med kurs, seminar og studier gjennomføres årlig blant ansatte i Stangeland Maskin AS.

Nå er Raymond driftsleder på sykkeltunnelen som bygges gjennom Auglendshøyden i Stavanger.

Nyttig videreutdannelse

Ansatte har ulike ambisjoner og ønsker for egen fremtid. Raymond ønsker å komme seg enda videre og er sulten på kunnskap. I  januar begynte han på Stavanger Offshore tekniske fagskole, bedre kjent som Teknikken. Her vil han i en 3-årsperiode gjennomføre teknisk fagskole innen anleggsfaget på deltid. Nå går han på skole én dag i uken, i tillegg til nettbasert arbeid. Dette
halvåret står matte, fysikk samt ledelse, økonomi og markedsføring på timeplanen, og det krever sitt.

Å få mulighet for å ta videreutdannelse via jobben, er noe han setter stor pris på. Det å bli sett og satset på er viktig, og noe han selv opplever motiverende.

-Bransjen vår har mange dyktige fagfolk. Utviklingen går i retning av et marked som stiller stadig flere krav til høyere formell utdanning, både innen anleggsfag og ledelse.  Dette ser også vi nytten av og legger til rette for, sier anleggssjef Jan Erik Ånestad.

Ansatte opplever det også motiverende å styrke egen cv med mer utdanning. For tiden har vi 11 ansatte som gjennomfører videreutdannelse på høyere nivå. Raymond er en kar som står inne for mye av våre verdier. Å ta eierskap, stå på vilje og initiativ er elementer vi verdsetter høyt. Han er en av våre ansatte som vi ønsker å «bygge» videre rundt med mål om å fremstå som en enda mer komplett og godt utdannet leder.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.