8.1.2024

Bærekraft og miljø

,

8.1.2024

Bærekraft og miljø

,

Regionens største ladeanlegg for tungtransport skal bygges på Soma

Stangeland har inngått kontrakt med Kverneland Energi om kjøp av det som blir regionens hittil største ladeanlegg for elektrifisert tungtransport. Kontrakten har en verdi på nærmere 8 millioner kroner.

Før jul slapp vi nyheten om at vi har bestilt nye elektriske lastebiler i forbindelse med en vunnet jobb for IVAR. Vi satser videre på elektrisk, og bygger nå det som blir regionens største ladeanlegg for tungtransport. (Foto: Scania)

Et ladeanlegg bestående av seks lynladere for tungtransport, tre av disse med kapasitet på 300 kW og tre av dem med 360 kW væskekjølt lading, er satt i bestilling. I tillegg til selve ladeanlegget skal det også anlegges en 2 mW trafo samt styrings- og monitoreringssystem. Kontrakten har vi inngått med Kverneland Energi som fra tidligere har levert solcelleanlegg på taket av bygningsmassene våre på Soma. Med bestillingen har også Kverneland Energi tatt steget inn i et nytt marked.

– Dette er et spennende marked for oss å gå inn i. Vi har solid kompetanse på lynlading og et eget utviklet styringssystem som vil optimalisere ladeanlegg for tungtransport, sier salgssjef i Kverneland Energi, Torbjørn Kverneland.

For Stangeland er investeringen et naturlig steg på veien mot en grønnere anleggsbransje.

Elektrisk - det naturlige neste steget

Fire elektriske lastebiler, hvorav tre skal gå i trafikk for Stangeland Maskin og én for Rogaland Gjenvinning, ble startskuddet for Stangeland Gruppens steg inn i elektrisk tungtransport. Bilene er bestilt hos Scania, og er bestilt i forbindelse med en jobb vunnet for IVAR IKS. Våren 2023 sto et av regionens største solcelleanlegg driftsklart på Soma, og nå bygger vi også regionens største ladeanlegg for tungtransport. Ambisjonen er at vi i fremtiden kan lade bilparken på solenergi.

Både elektriske biler og ladeanlegg er forventet overtatt og klart til bruk innen sommeren 2024. Prosjektet har fått Enova-støtte.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

29.5.2024

Anleggstjenester

Masseflytting

Bærekraft og miljø

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast!

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast! Akkurat så glade er vi etter å ha vunnet det største prosjektet noen gang i Stangeland Maskins historie; den midtre delen av prestisjeprosjektet Rogfast, verdens lengste undersjøiske tunnel.

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.