30.9.2021

Anleggstjenester

,

Sponsorat

,

Idrettsanlegg

,

30.9.2021

Anleggstjenester

,

Sponsorat

,

Idrettsanlegg

,

Store spenn i Sola Arena

Sola Arena er en flerbrukshall og Norges første innendørs sykkelvelodrom. Stangeland Maskin har siden 2019 vært i aktivitet på anlegget, og kan gratulere byggherre Folkehallene med nok et fantastisk anlegg.

De digre limtredragerne utgjør Norges største kompaktbue med et fritt spenn på 75 meter

For Consto leverer vi grunnarbeid til sykkelvelodromen Sola Arena. Det er Folkehallene som er byggherre og eier av det som blir Norges første innendørs velodrom. Hallen bygges rett ved siden av Sola Videregåendeskole, Sola FK, Sola Turn og Sola Håndball. Folkhallene er eies av kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. Fra før har de Randaberg Arena, Sandneshallen, Forus Sportssenter og Sørmarka Arena i porteføljen sin, som til sammen utgjør 30.000 m2 aktivitetsflate.

Sola Arena ligger rett ved Sola Fotball, Åsenhallen, Sola Turn og Sola vgs.

Sola Arena består av tre etasjer, hvor grunnetasjen er flerbruks- og turnhall. I de to øverste etasjene finner vi sykkelvelodromen. På sittetribunen er det plass til 2500 mennesker som kan heie fram sine sykkelfavoritter når det arrangeres store internasjonale mesterskap. Velodromen er en såkalt UCI kat-2 bane på 250 meter.

Banen er 250 m og klassifisert som UCI kat-2 bane.

De digre limtredragerne er levert av Aanesland limtre i Kristiandsand. Vekten på en bue uten stål er på 40 tonn, pluss stålskjøtene på 6 tonn. Aanesland har også levert limtredragere til Oslo lufthavn Gardermoen, hvor største frie spenn er 60 meter.

-Jeg tror med sikkerhet dette er Norges største kompaktbue i limtre med fritt spenn på 75 meter, sier Hallvard Nilsen i Aanesland limtre som presiserer at sammensatt er dragerne på Gardermoen lengre med lengste akse på 112 meter.

For Stangeland Maskin er Peder Espedal driftsleder. Han forteller at prosjektet, som startet i juni 2019, og er nå i avslutningsfasen.

-Vi startet med å legge om den gamle Foruskanalen, etablerte vann og avløp, gass og høyspent, samt  bygget ny veg inn til Sola vgs, sier han. Masseutskiftning er noe Stangeland Maskin kan, så dette har vært en smal sak, poengterer Peder.

Stangeland Maskin og Crane Norway sponser Folkehallene og Sola Arena.
Stangeland Maskin og Crane Norway er stolt sponsor av Folkehallene og Sola Arena.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.