5.10.2021

Folk og kompetanse

,

5.10.2021

Folk og kompetanse

,

Unge i kø for å sjekke ut anleggsbransjen

800 nysgjerrige elever, hovedsakelig fra ungdomsskoler i regionen, var på plass for å lære mer om mulighetene i anleggsbransjen da det årlige arrangementet i regi av opplærlingskontoret for anleggs- og bergverksfagene (OKAB) åpnet dørene.

Rekrutteringsdagene på Laland er et årlig arrangement i regi av OKAB. Her får ungdom og forelde mulighet til å bli kjent med anleggsbransjen og de ulike yrkesretningene man kan velge. Årets arrangement gikk av stabelen 3.-4. oktober 2021.

Arrangementet foregikk på øvingsfeltet til Øksnevad vgs på Laland i starten av oktober, og samlet ulike aktører fra bransjen, hver av dem med ansvar for å presentere et fagområde.

Kristian Østråt er lærlingkoordinator i Stangeland Maskin, og kan kontaktes for utplassering eller læreplass.

I tillegg til Stangeland Maskin deltok Seabrokers, Presis vegdrift, Velde, Bertelsen&Garpestad tunnel, Bjelland, Risa, Nordbø maskin, Volvo Maskin, Pon, Hesselberg, Haugsland og Ålgård landbrukssenter.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

8.8.2022

Anleggsgartner

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.