Unge i kø for å sjekke ut anleggsbransjen

5.10.2021

Folk og kompetanse

,

Unge i kø for å sjekke ut anleggsbransjen

5.10.2021

Folk og kompetanse

,

800 nysgjerrige elever, hovedsakelig fra ungdomsskoler i regionen, var på plass for å lære mer om mulighetene i anleggsbransjen da det årlige arrangementet i regi av opplærlingskontoret for anleggs- og bergverksfagene (OKAB) åpnet dørene.

Rekrutteringsdagene på Laland er et årlig arrangement i regi av OKAB. Her får ungdom og forelde mulighet til å bli kjent med anleggsbransjen og de ulike yrkesretningene man kan velge. Årets arrangement gikk av stabelen 3.-4. oktober 2021.

Arrangementet foregikk på øvingsfeltet til Øksnevad vgs på Laland i starten av oktober, og samlet ulike aktører fra bransjen, hver av dem med ansvar for å presentere et fagområde.

Kristian Østråt er lærlingkoordinator i Stangeland Maskin, og kan kontaktes for utplassering eller læreplass.

I tillegg til Stangeland Maskin deltok Seabrokers, Presis vegdrift, Velde, Bertelsen&Garpestad tunnel, Bjelland, Risa, Nordbø maskin, Volvo Maskin, Pon, Hesselberg, Haugsland og Ålgård landbrukssenter.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.