5.10.2021

Folk og kompetanse

,

5.10.2021

Folk og kompetanse

,

Unge i kø for å sjekke ut anleggsbransjen

800 nysgjerrige elever, hovedsakelig fra ungdomsskoler i regionen, var på plass for å lære mer om mulighetene i anleggsbransjen da det årlige arrangementet i regi av opplærlingskontoret for anleggs- og bergverksfagene (OKAB) åpnet dørene.

Rekrutteringsdagene på Laland er et årlig arrangement i regi av OKAB. Her får ungdom og forelde mulighet til å bli kjent med anleggsbransjen og de ulike yrkesretningene man kan velge. Årets arrangement gikk av stabelen 3.-4. oktober 2021.

Arrangementet foregikk på øvingsfeltet til Øksnevad vgs på Laland i starten av oktober, og samlet ulike aktører fra bransjen, hver av dem med ansvar for å presentere et fagområde.

Kristian Østråt er lærlingkoordinator i Stangeland Maskin, og kan kontaktes for utplassering eller læreplass.

I tillegg til Stangeland Maskin deltok Seabrokers, Presis vegdrift, Velde, Bertelsen&Garpestad tunnel, Bjelland, Risa, Nordbø maskin, Volvo Maskin, Pon, Hesselberg, Haugsland og Ålgård landbrukssenter.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10.1.2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4.1.2023

Bærekraft og miljø

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17.11.2022

Samfunnsansvar

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10.10.2022

Bærekraft og miljø

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.