2.5.2021

Bærekraft og miljø

,

Utleie og transporttjenester

,

2.5.2021

Bærekraft og miljø

,

Utleie og transporttjenester

,

Landets mest miljøvennlige lastebiler

100% av lastebilparken til Stangeland er nå med Euro6-teknologi, og med ny tankbil i "stallen" sikrer Henning at alle anlegg alltid har nok drivstoff på tankene.

Henning Salte er tankbilsjåfør, og er godt fornøyd med den nye tankbilen.

For en gangs skyld en vindstille og solfylt junimorgen på Jæren. Henning er tidlig på Soma for å tanke opp bilen til dagens første leveranse. Han ankommer i sin splitter nye tankbil, en Scania R580. Rygger til tanken som skal ha HVO-diesel, kobler på sugeslangen og fyller opp til dagens første kjøring ut til den fossilfrie byggeplassen i Lervig i Stavanger.

Lervigkvartalet er fossilfri byggeplass, og alt av anleggsmaskiner er enten elektriske eller kjøres på biodiesel.

Henning transporterer diesel og bensin på fulltid. Det er mange anlegg som skal følges opp, i tillegg til drivstoffanlegget på hovedkontoret på Soma, et anlegg med en kapasitet på 202.000 liter. Han har kjørt tankbil siden 2007, og behovet for drivstoff har økt i takt med aktivitetsnivået i virksomheten.

– Tidligere kjørte jeg diesel bare et par dager i uken, men nå er det blitt en fulltidsjobb. Jeg leverer også til andre firmaer i gruppen som Kolnes og Jærpukk, sier han.

I løpet av en dag er han innom 5–15 anlegg, alt etter behov og avstand. Biodiesel henter han i Mandal eller i Oslo, og bunkrer til depot på Soma eller Kalberg. Diesel og bensin henter han stort sett i Lervig i Stavanger.

Du kan lese mer om Lervigsvartalet her

Tanken rommer 23.000 liter, og har fire adskilte kammer. Det tar 15 minutter fra Henning har koblet på den 4 tommer store slangen, til bilen er full. I tillegg har han mulighet til å koble på henger med en kapasitet på 18.000 liter.

– Kamrene gir meg fleksibilitet, og gir meg en mulighet til å ha med fire ulike drivstofftyper på samme rundtur, sier han.

Totalt er det 78 lastebiler i Stangeland Maskin. I perioden fra oktober 2018 til september 2020 økte andelen med Euro 6-motor fra 56 % til 93 %, og nå i mai er tallet 100 %.

– Det er vi utrolig stolte av. Det er en viktig konkurransefaktor og en del av kulturen vår, og det viser også at vi tar miljøet på alvor, poengterer Tommy Stangeland.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.