25.11.2021

Riving og miljøsanering

,

25.11.2021

Riving og miljøsanering

,

Riving av Sandved Skole i Sandnes

Sandnes største skole vokser, og nå skal de endelig for større plass. SV Betong er tildelt oppdraget med å utvide Sandved skole for byggherre Sandnes kommune. Vi er med laget, og leverer rivings- og grunnarbeid til den nye skolen som skal stå klar i 2023.

1.000 m2 med bygningsmasse ble fjernet i løpet av ei helg.

På kort tid ble det revet og kjørt bort 1.000 m2 med bygningsmasse som i stor grad brukes som fyllmasse på anlegget. Forurenset masse blir håndtert og kjørt til deponi i Svaaheia.

Mesteparten av arbeidet ble utført i løpet av ei helg.

– Nærmeste nabo til skolen er en barnehage, og det er tryggere og mer hensiktsmessig å utføre rivningsarbeidet når både skole og barnehage er stengt, sier driftsingeniør Glenn Time.

Fokus på tredjepart og HMS står sterkt i riveavdelingen. I tillegg til solide prosedyrer for gjennomføring, er det gjennomført morgenmøter, hvor alle involverte har deltatt for å sikre felles forståelse for risikoen i oppgavene.

– Myke trafikanter og blindsoner er alltid et moment, og for å sikre trygg ferdsel både for våre egne og publikum har vi hatt en person som har fulgt lastebilene ut av porten, sier Glenn.

Det er også benyttet elektrisk gravemaskin med grabb for innvending rivningsarbeid. Det gir god ergonomi sammenlignet med bruk av ren muskelkraft.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.