17.11.2022

Samfunnsansvar

,

17.11.2022

Samfunnsansvar

,

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin, fikk gleden av å overrekke sjekken til Fra offer til kriger ved Linda Øye og Steinar Hilland Bø.

Tradisjonen tro delte Stangeland ut årets julegave på Stavangeren onsdag 16. november. Hvert år får Stangelands ansatte nominere lag, foreninger eller organisasjoner som jobber med å gjøre noe godt for andre, for samfunnet rundt seg.

Tidligere har Kreftomsorg Rogaland, Redningsselskapet, Sykehuset i våre hender, Norsk luftambulanse, Redd Barna, Barnekreftforeningen, Kirkens Bymisjon, Aktiv Jul, Blå Kors Kompasset, Mot-kampanjen og forskning på ME mottatt julegaven.

I år er det psykisk helse som står vårt hjerte nærmest.

– Tiden vi som samfunn står i er utfordrende. Alt er blitt dyrere. Det er krig i Europa. Vi har nettopp lagt bak oss to år med pandemi, nedstengninger av samfunnet og dertilhørende tap av viktige sosiale arenaer. Psykisk helse er så til de grader på dagsorden, og det angår oss alle, sa daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland fra scenen.

For alle har vi en psykisk helse. Statistikken tilsier dessuten at mange av oss i løpet av livet skal oppleve å få psykiske utfordringer, i en eller annen form.

– Slipper vi selv unna er det sannsynlig at noen rundt oss får utfordringer som kan være tøffe å stå i. Det kan være venner, familie eller kollegaen din, sa Stangeland.

Sosialt entreprenørskap

Årets mottaker av Stangelands julegave er «Fra offer til kriger». Gründer Linda Øye har selv gått fra å være varig ufør til å i dag drive sitt eget firma med flere ansatte. Også vi i Stangeland har sett medarbeidere ta nye steg, løfte blikket og få troen på fremtiden igjen gjennom dette programmet.

Fra offer til kriger bruker sosialt entreprenørskap til å finne og ta i bruk nye løsninger som gir resultater både sosialt og økonomisk. I praksis bruker de kurs som bidrar til å få flere utav en ubevisst offerrolle-tilværelse når sykdom rammer. Målet er å se mulighetene for framtiden, ikke begrensningene fra fortiden.

Noen får forbigående psykiske utfordringer i løpet av livet, andre får mer langvarige. Noen kjenner på utenforskap og noen vil oppleve psykisk sykdom som et stigma - noe som ikke skal snakkes om. Men heldigvis finnes de, som Fra offer til kriger, som velger å snakke høyt om dette som angår oss alle.

Målet er å se mulighetene for framtiden, ikke begrensningene fra fortiden.

Revyen "Rein Gla'skap" dannet rammen for et vellykket kundearrangement i Stavangeren onsdag kveld.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.