9.9.2021

Folk og kompetanse

,

9.9.2021

Folk og kompetanse

,

Stangeland inn i MEF, en viktig bransjeorganisasjon

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) er bransje- og arbeidsgiverorganisasjon, og representerer 2253 små og større entreprenører – og nå også Stangeland Maskin.

Med en visjon om å være tett på, troverdig og framtidsrettet,er det viktig og riktig for Stangeland maskin å ha en bransje- og arbeidsgiverorganisasjonsom arbeider for bedre vilkår for anleggsbransjen. Marie Oftedal er regionsjef for Region Sørvest.

– Vi heier på det gode arbeidet som MEF legger ned i viktige politiske saker de siste par årene, sier Tommy Stangeland. Han viser blant annet til den mye omtalte moms-problematikken hvor entreprenørene er mva-betalingspliktige på omtvistede oppgjørsbeløp, som i verste fall dras ut i flere år før sakene avklares.

Beløpene kan bli store, og for et 10 millioners-prosjekt er det mye å betale 2,5 milloner kroner i moms over flere år. Han nikker anerkjennende til regionssjef i MEF i Rogaland, Marie Oftedal.

– Marie har gjort en god jobb lokalt, hvor fokuset er trukket i retning av mer politisk og strategisk arbeid. Her jobbes det godt på lag med bransjen, sier Tommy Stangeland.

Stangeland Maskin har i snitt 40 lærlinger på ulike opplæringsløp, men har kapasitet og behov for flere. MEF arbeider næringspolitisk for å få etablert flere skoleplasser i hele landet, men spesielt i et presset rogalands-marked. Fra venstre Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin, Julie Brodkorb, administrerende direktør i MEF, Mette Idland, personalleder i Stangeland Maskin, Kristian Østråt, lærlingkoordinator i Stangeland Maskin og Marie Oftedal, MEFs regionsjef for Region Sørvest.

Ved siden av bransjepolitiske saker tilbyr MEF også kurser. Flere av dem ble sommeren 2021 såkalt NOKUT-godkjent. Det betyr at de også gir studiepoeng. Anleggsleder gir 30 poeng, mens Ledelsen i maskinentreprenørskolen gir hele 90 poeng.

– Vi i MEF er stolte over at Stangeland blir med på laget og ser at vi får bedre gjennomslag sammen. Det er kjekt at MEFs politiske seire blir lagt merke til. Sammen skal vi jobbe for at anleggsbransjen har godt med jobber å regne på, utvikling av fremtidens fagarbeider og realistiske miljøkrav. Vi ser frem til et godt samarbeid både lokalt og nasjonalt, poengterer Marie.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.