4.8.2021
Folk og kompetanse
,
Samfunnsansvar
,
4.8.2021
Folk og kompetanse
,
Samfunnsansvar
,
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Åsheim besøkte Stangeland sammen med partikollega i Høyre, Margaret Hagerup. På agendan stod arbeid med lærlinger, da spesielt fokus på dem som ikke følger ordinært utdanningsløp på grunn av for lavt karaktersnitt.
F.v: Anne Marie Lund og Margret Hagerup(Høyre), Tommy Stangeland, Asle Dyngeland, lærlingekoordinator Kristian Østråt og statsråd Henrik Asheim
Den store pågangen til de 60 studieplassene innen anleggsteknikk ved Øksnevad Videregående skule denne høsten, presset karaktersnittet oppover. Inntaket for 2020 viste et snitt på 33,3, mens første inntaket for 2021 hadde et snitt på 4,0.
– Slik vi ser det, er dette for høyt for et praktisk fag, sier personalleder Mette Idland. Sammen med Tommy Stangeland, Kristian Østråt(lærlingkoordinator) og Asle Dydland (3 års lærling) fikk de før valget et par timer sammen med noen av dem som faktisk kan påvirke antallet skoleplasser, nemlig politikerne.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Åsheim besøkte Stangeland sammen med partikollega i Høyre, Margaret Hagerup. På agendaen stod arbeid med lærlinger, da spesielt fokus på dem som ikke følger ordinært utdanningsløp på grunn av for lavt karaktersnitt.
Maskinførerlæringen Asle var med, og på spørsmål om hva han hadde gjort uten en alternativ læreplass hos Stangeland, svarte han:
– Nei, det vet jeg rett og slett ikke. Så lenge jeg kan huske har jeg vært opptatt av anleggsmaskiner, så for meg har dette vært et mål.
Når politikerne besøkte Stangeland, hadde han ett år igjen av læretiden, og på ingen måte er det å være 3-årslærling et lettere løp. Teorien og fellesfagene fra skolen skal gjennomføres og eksamen skal avlegges også i de teoretiske fagene.
Asle syns teorien har gått overraskende godt.
– Jeg hadde dårlige karakter, og var skolelei da jeg søke på VG2. Nå har jeg fått skolen på avstand, og ser faktisk at jeg mestrer teorifagene, sa han stolt.
For Stangeland Maskin er det et samfunnsansvar å ta vare på ungdommene, men aldri på bekostning av de videregående skolene.
– Samarbeidet med skolen er godt, og vi oppfordrer alltid til å ta studieplassen om de kommer inn, avslutter Mette.
3.3.2023
Bærekraft og miljø
Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.
10.1.2023
De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.
4.1.2023
Bærekraft og miljø
Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.
17.11.2022
Samfunnsansvar
Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.
10.10.2022
Bærekraft og miljø
Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.