18.7.2025

Folk og kompetanse

,

18.7.2025

Folk og kompetanse

,

Fra paragrafer til praksis

–Jeg har lært at jeg må kunne litt om mye, men ikke alt om alt. Rollen min handler i stor grad om å forstå helheten, og å vite hvem jeg må spille god for å komme i mål, sier Nicola Herbert.

Nicola Herbert utfører prøvetaking av vannkvaliteten ved Stangeland Maskin sin tipp på Årsvoll.

Hun er ansvarlig for plan- og områdeutvikling i Stangeland Maskin og jobber i spenningsfeltet mellom operativ drift og myndighetskontakt. Med stadig strengere krav til masse uttak og massepåfyllinger er det avgjørende å ha solid kompetanse og forståelse innenfor lovverk, tillatelser og miljøansvar.

Nicola har en viktig jobb – å sikre at vi opererer i henhold til regelverket, samtidig som fremdrift og utvikling i prosjekter ivaretas.

Erfaring fra begge sider av bordet

Nicola er utdannet byplanlegger og har tidligere jobbet i byggesaksavdelingen i både Stavanger og Sandnes kommune. Hun vet hvordan prosessene fungerer,

og hva som skal til for å oppnå god dialog og felles forståelse.

–Nøkkelen til å lykkes er å bygge bro mellom oss og myndighetene. De er en samarbeidspart, og vi skal finne løsninger sammen. Det krever at vi har et åpent sinn og er villige til å forstå hverandres perspektiv. Lovverket er ikke bare svart/hvitt – det finnes gråsoner, og det er der vi må være løsningsorienterte. Noen ganger kan misforståelser ha grobunn i konflikter og unødvendig frustrasjon. Vi må ha en god dialog, heve blikket og ha evnen til å se ting fra flere sider, forteller hun.

En variert arbeidsdag

I Stangeland er Nicola involvert i et bredt faglig spekter av arbeidsoppgaver – alt fra risikovurdering av nye masseuttak, søknader, grunneieravtaler, kontakt med grunneiere og konsulenter, samt kartlegging ved eiendomskjøp.

–Det beste med jobben er at arbeidsdagene er så varierte. Jeg lærer stadig noe nytt.

I hverdagen jobber hun med blant annet plan- og bygningsloven, forurensnings loven, mineralloven og jordloven og tilhørende forskrifter. Hun følger opp støv, støy, overvann og utslipp – og Stangeland Maskins påvirkning på ytre miljø.

–Nicola påser at vi har de nødvendige tillatelser og at vi drifter i henhold til ulike lovverk, både opp mot kommuner, Statsforvalteren og Direktoratet for mineralforvaltning. I tillegg bidrar og veileder hun Stangeland Gruppen når det gjelder kartlegging av muligheter for oppkjøp av eiendom eller masseuttak. For oss er Nicola en faglig sterk ressurs, sier Bjørn Helge Bore, leder internproduksjon i Stangeland Maskin.

Kartlegging av fremdrift og status ved vår tipp på Årsvoll.

Kunnskapsdeling og intern struktur

Nicola er også opptatt av at vi lærer av hverandre og deler kunnskap der vi kan, blant annet ved å systematisere og synliggjøre ansvarsområder internt. Hun har laget opplæringsplan for nyansatte og jobber for å bygge kultur for deling og samarbeid på tvers av organisasjonen.

–Jeg jobber tett med HMS- og YM-avdelingen i Stangeland. Det er viktig å vite hvem som gjør hva, og å dele kunnskap der det er mulig. Det skaper trygghet, styrker samarbeidet og gjør oss bedre rustet til å ta gode beslutninger, mener hun.

Verdiene skal vises i praksis

Gjennom sitt arbeid bidrar Nicola Herbert til å ivareta Stangelands gode omdømme og relasjoner.

–Vi treffes alltid igjen. Derfor er det viktig at vi står for det vi sier, og lever opp til verdiene våre overfor våre kunder og samarbeidspartnere. Det handler om å gjøre en god jobb – og alltid være profesjonelle og etterrettelige, avslutter Nicola Herbert.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

18.7.2025

Folk og kompetanse

Fra paragrafer til praksis

–Jeg har lært at jeg må kunne litt om mye, men ikke alt om alt. Rollen min handler i stor grad om å forstå helheten, og å vite hvem jeg må spille god for å komme i mål, sier Nicola Herbert.

9.7.2025

Veg- og infrastruktur

Vann og avløp

Kulverter og andre konstruksjoner

Så mye mer enn en bussvei

–Vi bygger faktisk grunnlaget for trygg trafikkavvikling, næringsliv og videre vekst i området, sier prosjektleder Geir Birkeland i Stangeland Maskin.

2.6.2025

Bærekraft og miljø

Samfunnsansvar

Tar miljøgrep: Stangeland Magasinet blir heldigitalt

I 2026 runder det tradisjonsrike Stangeland Magasinet 45 år, en passende anledning for å ta steget inn i fremtiden. Fra og med sommeren 2026 blir nemlig magasinet kun å finne på våre nettsider, i tråd med vårt fokus på bærekraft.

Et heldigitalt magasin betyr ikke mindre spennende lesestoff. Dessuten får du løpende nyheter på tsmaskin.no, hele året.

26.5.2025

Folk og kompetanse

Stangeland og Crane Norway skaper folkefest på MEFA 2025

Tre år etter den forrige MEFA-messen var det endelig tid for Sør-Vestlandets største anleggsmesse igjen. Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) var arrangør av årets messe, som ble en stor suksess med 200 stands, 140 utstillere og en imponerende rekord på 13 800 besøkende på Forus Travbane fra 23. til 25. mai.

19.5.2025

Bygninger

Riving og miljøsanering

Bærekraft og miljø

Innvendig riving og sanering

Betongknusing

Gjenvinner 86 prosent av betongen i Laerdals store byggeprosjekt

Siden mai 2024 har Stangeland Maskin, som underentreprenør for Backe Rogaland, stått for saneringen og rivingen av det 11 000 kvadratmeter store Laerdal-bygget i Bjergsted i Stavanger. Og dette har vært alt annet enn en vanlig rivingsjobb.