11.12.2020

Anleggsgartner

,

11.12.2020

Anleggsgartner

,

Et atrium for kreativitet og samspill

Innovasjonsparken på Ullandhaug har fornyet I3-bygget. Med innredning fra 1999, var det på tide å freshe det opp, og nå fremstår kontorlokaler og fellesareal i flunk ny drakt.

Fra venstre er utviklingssjef i Smedvig: Jarl Birkeland. Geir Åge Liland og Ronny Andtbacka er begge fra Stangeland.

Det er Innovasjonsparken som er Stangeland Maskin sin oppdragsgiver på å innrede og beplante ett nytt atrium.  Parken ligger på Ullandhaug, og er eid av Smedvig og Forus Næringspark. Kontorlokalene er allerede utleid, og består av en blanding av firma som driver innen forskning, innovasjons og helse.

– Her skal det være godt å oppholde seg, sier Jarl Birkeland. Han er utviklingssjef i Smedvig, og vår kontaktperson for oppdraget.

Jarl Birkeland, Geir Åge Liland og Ronny Andtbacka i samtale i et av arbeids- og samtaleområdene. Wire som du ser tett på bildet, fungerer som snor for klatreplantene.

Innovasjonsparken har vært opptatt av akustikken og at det skal være et grønt miljø. Designet er utformet av Imke Wojanowsk i Atsite. Jarl forteller at artriumet skal brukes både til arrangement, småmøter, være et inspirerende sted å sitte å jobbe, eller rett og slett bare ta seg en pause.

– Det er små sittegrupper i treverk og cortenstål, og alle er utstyr med uttak for strøm. Det er også rom og gulvplass nok til å ha litt større arrangement her, sier Jarl.

Bilde tatt fra gangbrua mellom kontorfløyene. Her ser du arealet som er tiltenkt arrangementer. Foto: VMV Productions.

Det er plantet sitrontre, appelsintre, oliventre og blåregn for å nevne noe av det grønne. Geir Åge Liland er leder for anleggsgartneravdelingen i Stangeland. Han diskuterer de grønne vekstene sammen med formann Ronny Andtbacka. Planter og trær viser tydelig tegn på trivsel, og de måler blåregnen til å vokse hele 2,5 cm i døgnet.

Det er Stangeland som skal sørge for videre trivsel for trær og blomster. Ukentlig er anleggsgartnere innom for å vanne, luke og vurdere tiltak for optimale forhold. Her er ingen selv-vanningssystem.

– Hver blomstertype og hver tresort krever ulike mengder vann, sier Geir Åge.

Hvor mange sitroner ser du på sitrontreet?

Møbler og interiør er designet av arkitekt Imke. Cortenproduktene er produsert av VMV Productions på Vigrestad, og alt av tre er produsert av Treprosjekt på Klepp. Alt er prefabrikkert, og montert på stedet. Både Innovasjonsparken og Stangeland er opptatt av kortreiste produkter, og at det finnes lokal kompetanse på produksjon og konsept.

Mye ble gjort på kort tid. Fra anleggsgartnere og montører fra VMV ankom Innovasjonsparken gikk det 20 dager.

– Det var den tidsrammen vi ble utfordret på, og da leverer vi på det avslutter Geir Åge.

Du kan lese mer om Innovasjonsparken her

https://innovasjonspark.no/


Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.