11.12.2020

Anleggsgartner

,

11.12.2020

Anleggsgartner

,

Et atrium for kreativitet og samspill

Innovasjonsparken på Ullandhaug har fornyet I3-bygget. Med innredning fra 1999, var det på tide å freshe det opp, og nå fremstår kontorlokaler og fellesareal i flunk ny drakt.

Fra venstre er utviklingssjef i Smedvig: Jarl Birkeland. Geir Åge Liland og Ronny Andtbacka er begge fra Stangeland.

Det er Innovasjonsparken som er Stangeland Maskin sin oppdragsgiver på å innrede og beplante ett nytt atrium.  Parken ligger på Ullandhaug, og er eid av Smedvig og Forus Næringspark. Kontorlokalene er allerede utleid, og består av en blanding av firma som driver innen forskning, innovasjons og helse.

– Her skal det være godt å oppholde seg, sier Jarl Birkeland. Han er utviklingssjef i Smedvig, og vår kontaktperson for oppdraget.

Jarl Birkeland, Geir Åge Liland og Ronny Andtbacka i samtale i et av arbeids- og samtaleområdene. Wire som du ser tett på bildet, fungerer som snor for klatreplantene.

Innovasjonsparken har vært opptatt av akustikken og at det skal være et grønt miljø. Designet er utformet av Imke Wojanowsk i Atsite. Jarl forteller at artriumet skal brukes både til arrangement, småmøter, være et inspirerende sted å sitte å jobbe, eller rett og slett bare ta seg en pause.

– Det er små sittegrupper i treverk og cortenstål, og alle er utstyr med uttak for strøm. Det er også rom og gulvplass nok til å ha litt større arrangement her, sier Jarl.

Bilde tatt fra gangbrua mellom kontorfløyene. Her ser du arealet som er tiltenkt arrangementer. Foto: VMV Productions.

Det er plantet sitrontre, appelsintre, oliventre og blåregn for å nevne noe av det grønne. Geir Åge Liland er leder for anleggsgartneravdelingen i Stangeland. Han diskuterer de grønne vekstene sammen med formann Ronny Andtbacka. Planter og trær viser tydelig tegn på trivsel, og de måler blåregnen til å vokse hele 2,5 cm i døgnet.

Det er Stangeland som skal sørge for videre trivsel for trær og blomster. Ukentlig er anleggsgartnere innom for å vanne, luke og vurdere tiltak for optimale forhold. Her er ingen selv-vanningssystem.

– Hver blomstertype og hver tresort krever ulike mengder vann, sier Geir Åge.

Hvor mange sitroner ser du på sitrontreet?

Møbler og interiør er designet av arkitekt Imke. Cortenproduktene er produsert av VMV Productions på Vigrestad, og alt av tre er produsert av Treprosjekt på Klepp. Alt er prefabrikkert, og montert på stedet. Både Innovasjonsparken og Stangeland er opptatt av kortreiste produkter, og at det finnes lokal kompetanse på produksjon og konsept.

Mye ble gjort på kort tid. Fra anleggsgartnere og montører fra VMV ankom Innovasjonsparken gikk det 20 dager.

– Det var den tidsrammen vi ble utfordret på, og da leverer vi på det avslutter Geir Åge.

Du kan lese mer om Innovasjonsparken her

https://innovasjonspark.no/


Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.