16.5.2022

Sponsorat

,

Eiendom og investeringer

,

16.5.2022

Sponsorat

,

Eiendom og investeringer

,

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

Racingbanen er 2324 meter lang og snirkler seg gjennom 14 svinger på 250 meter over havet. Olav Stangeland oppfordrer: Kom til Sokndal og opplev gleden.

Motorcenter Norway er driftsselskapet for anlegget, mens KNA Raceway står for selve utbyggingen, som har en prislapp på 120 millioner. Drømmen om blårøyk og svidd gummi er gjort mulig ved hjelp av Eigersund og Sogndal kommuner, Rogaland fylkeskommune, tippemidler og andre private investorer. Det er Ambiente Racing AS som har den største eierposten på 50,1 %. Bak selskapet står flere Rogalandsbaserte investorer, blant dem Olav og Tommy Stangeland.

Maksimér kjøreopplevelsen i storslåtte omgivelser på Sokndals tak. Racingbanen er tilrettelagt for bil og MC, og skiller seg ut ved at kjøreretningen er mot klokken.

På spørsmål om hvorfor Stangeland så et potensial i denne satsingen, er ikke Olav i tvil:

– Her er noe for alle, og det er en unik plass for ungdom å frese av seg litt energi. Vi må legge til rette for at de har det bra, og her får de også kjøre innendørs. I tillegg vil det bidra til lokal verdiskapning i form av turisme, service og handelsnæringen for Sokndal-området, sier han.

Det er BJ Mydland som ble tildelt kontrakt på å bygge anlegget. Her er Velde på asfaltering. Stangeland bistår med en av sine 11 asfaltbiler.

Motorturisme kaller daglig leder i Motorcenter Norway satsningen.

– Vi har savnet et anlegg for motorsport i mange tiår, for det finnes ikke noe slikt fra før i denne delen av landet. De nærmeste tilsvarende banene har vært på Rudskogen eller i Danmark, sier Christensen.

Racingbanen kan brukes av både bil og motorsykkel, er 2324 meter lang og strekker seg over 400 mål.  Den har internasjonal standard, FIA Grade 3- og FIM grade B-bane, noe som gir trygghet både for førere og publikum. Motorcrosshallen er 78 meter lang og 60 meter bred, og er åpen for kjøring i perioden 1. oktober til 30. mars.

Neste byggetrinn er ikke planlagt, men vil bestå av dragstripe, gokartbane, servicebygg, pitgarasjer og tribuner.

– Det er forresten ikke bare ungdom som får kjørt av seg litt energi. Det gjelder også oss gamle, sier Olav med et lurt smil.

Torbjørg og Olav Stangeland er ikke i tvil: dette anlegget er fantastisk gøy, og meget viktig for motorinteresserte folk i alle aldre.

– Torbjørg og meg var på søndagstur, og fikk testet de 650 hestene i Porsche 911 turbo S. Så reis til Sokndal, oppfordrer Olav.

Ble du nysgjerrig, kan du lese mer på Motorcenter Norway sin nettside her.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

27.6.2022

Bærekraft og miljø

Transport

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24.6.2022

Folk og kompetanse

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15.6.2022

Folk og kompetanse

Bærekraft og miljø

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31)) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.

9.6.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap vårt viktigste konkurransefortrinn

– De senere års utvikling er ikke til å ta feil av. Oppdragsgiverne våre, spesielt de større, stiller stadig større krav til kompetanse. Det tar vi følgene av, og i dag satser vi tungt og bredt på den spisskompetanse markedet krever.