16.5.2022

Sponsorat

,

Eiendom og investeringer

,

16.5.2022

Sponsorat

,

Eiendom og investeringer

,

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

Racingbanen er 2324 meter lang og snirkler seg gjennom 14 svinger på 250 meter over havet. Olav Stangeland oppfordrer: Kom til Sokndal og opplev gleden.

Motorcenter Norway er driftsselskapet for anlegget, mens KNA Raceway står for selve utbyggingen, som har en prislapp på 120 millioner. Drømmen om blårøyk og svidd gummi er gjort mulig ved hjelp av Eigersund og Sogndal kommuner, Rogaland fylkeskommune, tippemidler og andre private investorer. Det er Ambiente Racing AS som har den største eierposten på 50,1 %. Bak selskapet står flere Rogalandsbaserte investorer, blant dem Olav og Tommy Stangeland.

Maksimér kjøreopplevelsen i storslåtte omgivelser på Sokndals tak. Racingbanen er tilrettelagt for bil og MC, og skiller seg ut ved at kjøreretningen er mot klokken.

På spørsmål om hvorfor Stangeland så et potensial i denne satsingen, er ikke Olav i tvil:

– Her er noe for alle, og det er en unik plass for ungdom å frese av seg litt energi. Vi må legge til rette for at de har det bra, og her får de også kjøre innendørs. I tillegg vil det bidra til lokal verdiskapning i form av turisme, service og handelsnæringen for Sokndal-området, sier han.

Det er BJ Mydland som ble tildelt kontrakt på å bygge anlegget. Her er Velde på asfaltering. Stangeland bistår med en av sine 11 asfaltbiler.

Motorturisme kaller daglig leder i Motorcenter Norway satsningen.

– Vi har savnet et anlegg for motorsport i mange tiår, for det finnes ikke noe slikt fra før i denne delen av landet. De nærmeste tilsvarende banene har vært på Rudskogen eller i Danmark, sier Christensen.

Racingbanen kan brukes av både bil og motorsykkel, er 2324 meter lang og strekker seg over 400 mål.  Den har internasjonal standard, FIA Grade 3- og FIM grade B-bane, noe som gir trygghet både for førere og publikum. Motorcrosshallen er 78 meter lang og 60 meter bred, og er åpen for kjøring i perioden 1. oktober til 30. mars.

Neste byggetrinn er ikke planlagt, men vil bestå av dragstripe, gokartbane, servicebygg, pitgarasjer og tribuner.

– Det er forresten ikke bare ungdom som får kjørt av seg litt energi. Det gjelder også oss gamle, sier Olav med et lurt smil.

Torbjørg og Olav Stangeland er ikke i tvil: dette anlegget er fantastisk gøy, og meget viktig for motorinteresserte folk i alle aldre.

– Torbjørg og meg var på søndagstur, og fikk testet de 650 hestene i Porsche 911 turbo S. Så reis til Sokndal, oppfordrer Olav.

Ble du nysgjerrig, kan du lese mer på Motorcenter Norway sin nettside her.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

29.5.2024

Anleggstjenester

Masseflytting

Bærekraft og miljø

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast!

Vi har vunnet tidenes største kontrakt i Rogfast! Akkurat så glade er vi etter å ha vunnet det største prosjektet noen gang i Stangeland Maskins historie; den midtre delen av prestisjeprosjektet Rogfast, verdens lengste undersjøiske tunnel.

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.