20.6.2021

Anleggstjenester

,

HMS-KS

,

20.6.2021

Anleggstjenester

,

HMS-KS

,

Gunnvar sørger for god trafikkflyt

Nedsatte fartsgrenser, omkjøringer og kolonnekjøring er periodevis nødvendig mens landet bygges. Før trafikkbildet kan endres, må Gunnvar Klepp involveres.

Det ligger mye arbeid bak en skiltplan og en trygg, effektiv trafikkavvikling. Gunnvar loser organisasjonen gjennom dette arbeidet på en god måte.

Gunnvar er senior HMS-KS-koordinator, og har alene ansvaret for alt av trafikk- og skiltplaner i Stangeland. Det blir faktisk ikke satt opp et eneste skilt uten at han vet om det. Han utarbeider planene, vegeier godkjenner og prosjektene gjennomføres i henhold til plan.

Hvordan skiltplanen designes, kommer helt an på type prosjekt og kompleksiteten i trafikkbildet, som trafikkmengde, plassering, myke trafikanter og kollektivtrafikk, for å nevne noe.

– Noen planer kan løses basert på muntlig informasjon og samtale med prosjektet. Andre planer krever befaring. Jeg prøver å løse det slik at alle partene får mest mulig av ønskene sine oppfylt, sier Gunnvar.

I krysset mellom E39og fv. 44 ved Jåttå er det ønskelig fra prosjekt og byggherre å åpne oppbommen. Med ryggen til Helge Erga, Ivar Handeland og Gunnvar Klepp fraStangeland sammen med Idar Marie Haver Smestad og Therese Engen Bjørvik (ryggentil) fra Rogaland fylkeskommune.

Da reiser han ut, enten alene, sammen med prosjekt eller sammen med vegeier.

– Ofte er det kommunene som eier vegen, men det kan også være fylkeskommunen eller Statens vegvesen, sier han.

Under befaringen drøftes ulike alternativer og løsningsscenarioer for hva som er best for de myke trafikantene, og hvilke tiltak som må ivaretas for at trafikken skal gå så sømløst som mulig. Kan vegeier akseptere å stenge vegen, eller må man finne andre løsninger?

Når Gunnvar, prosjektet og vegeier er enig om hvordan trafikkavviklingen skal foregå, sendes søknaden til eieren av vegen. Først når planen er godkjent, kan prosjektet sette opp midlertidig skilt og foreta nødvendige omlegginger.

– En god skiltplan og alle aktiviteter som foregår i felt henger sammen med hvordan publikum oppfatter oss, sier Solveig Yndesdal, prosjektleder for arbeidet som foregår på motorvegen ved Auglendstunnelen.

Her passerer cirka 50.000 biler i døgnet, og vi er avhengig av god flyt, ikke minst for å unngå ulykker, poengterer hun.

Nå skal også arbeidsfellesskapet Implenia og Stangeland arbeide videre med konkretiseringsfasen i Lyngdal for Nye Veier. Byggherre har satt som et av prestasjonsmålene at entreprenøren skal minimere ulempene trafikantgrupper og tredjepart i anleggs- og driftsperioden. Trafikkavviklingen blir viktig.

– Gunnvar er ekstremt dyktig, og hans forståelse av hva som foregår ute er helt elementær. Ting går ikke av seg selv, og det ligger mye arbeid bak en skiltplan og en god trafikkavvikling, sier Sigmund Lundevik. Han blir prosjektleder for Stangeland i Lyngdal.

Som alt annet er også skiltplanene digitalisert. Stangeland har tatt i bruk Trionas løsning.

– Jeg importerer de godkjente planene slik at disse ligger tilgjengelige for de ute i felt via en app, forklarer Gunnvar.

Daglig sjekkes de fysiske skiltene opp mot planen, og alt logges digitalt. Det sparer papir, og ivaretar en god samhandling uavhengig av hvor man befinner seg.

– Alt henger sammen med alt. God informasjon fra prosjekt, god dialog internt i Stangeland og overfor både kommune og fylkeskommune, sier Gunnvar.

Mens andre rundt han vet: Gunnvar er en suksessfaktor i at Stangeland gjennomfører trafikkavvikling i særklasse.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.