29.3.2021

Folk og kompetanse

,

29.3.2021

Folk og kompetanse

,

Investerer i god ledelse

God ledelse gir trivsel, kvalitet og gode resultater. Det er utgangspunktet for deltakerne i Stangelands lederutvikling. Målet er at ledergruppen, prosjektledere og avdelingsledere, en gruppe på til sammen 27 personer, skal bli enda bedre forberedt til å ta virksomheten inn i framtiden.

Fra venstre Sigbjørn Tveiten, Bjørn M. Steine, Per Svendsen, Tony Helles, Geir Birkeland, Jørgen Evjen, Solveig Yndesland og Per Gunnar Skårland. Foto; Sonja Hauan.

Stangeland ser ledelse i et bredt perspektiv. Derfor har også formenn og driftsledere et utviklingsprogram, og på nyåret kjøres det program for formenn og baser.

Felles for alle er at mange av dem som får større oppgaver i jobben, har det samme utgangspunktet:
De er ofte gode på fag, men har ikke nødvendigvis erfaring eller formell utdannelse i ledelse. Det handler om å se og løfte menneskene rundt seg, noe som gjør lederutvikling særs viktig.

Stangeland er et suksessfullt selskap med mange gode folk. Måten selskapet drives på, har skapt solide resultater. Derfor er det viktig å finne ut av hva som har fungert godt, slik at vi tar med oss det beste inn i framtiden. Å bli godt ledet er avgjørende for trivsel, effektivitet og høy kvalitet.

For lederen er det viktig å verdsette alle forhold knyttet til jobben: Gode relasjoner,  prosessene, det å hele tiden lære – alt det som bidrar til gode resultater og god økonomi.

Øverst fra venstre: Stian Byberg, Åsmund Bjerga, Hanne Hermansen, Oddvar Kvia. Nederst fra venstre: Stein Ove Gloppen, Kjell Arild Egeland, Geir Åge Liland, Svenn-Rune Systad, Tor Kjetil Frøiland og Eivind Stranden. Foto: Sonja Hauan

En verktøykasse i jobben

Programmet for ledergruppen, prosjektlederne og driftslederne startet i januar 2020, etter initiativ fra personalleder Mette Idland og Tommy Stangeland.

De to var opptatt av å styrke lederne, sikre at alle forsto sin rolle og ikke minst fikk en verktøykasse de kunne bruke i jobben. Diskusjonen førte til enighet om å skissere et opplegg for ledergruppen, først bestående av sju personer, før ytterligere 20 ledere ble koblet på.

Programmet består i dag av seks heldagssamlinger gjennom et år. Temaene spenner fra selvinnsikt, kommunikasjon
og framtidens ledelse, til det å håndtere endring, være en del av en ledergruppe og det å være en stadig bedre leder.

At programmet går over tid, har sammenheng med at forskning viser at endring hos mennesker tar minst 12-16 måneder. Stangeland har kjørt programmet i hele 2020 og fortsetter i hele 2021.

For å kunne lage et godt opplegg handlet det om å få informasjon om hvordan lederne selv beskrev sine roller, og hva lederne
hadde behov for av ny kunnskap. I praksis betyr den kartleggingen at lederne selv har beskrevet behov, mål og ønsker for ledertreningsprogrammet.

Sonja Hauan inngår avtale med Stangeland om et omfattende lederutviklingsprogram.

Trygghet og tillit gir resultater

Hver deltaker i programmet følges også opp individuelt, blant annet gjennom samtaler rundt eget lederskap. Samtlige
er intervjuet, slik at det blant annet har vært mulig å se på den samlede lederskapskapasiteten i Stangeland Maskin.

– Lederutvikling er et middel for å kunne få ut potensialet i selskapet. Driver folk godt lederskap, vil resultatene følge.
Vi vet at de fleste svakheter i et selskap handler om mennesker og følelser og håndteringer av disse. Forskning viser at føler folk at de får brukt kompetansen sin gjennom utvikling i en kultur preget av trygghet og tillit, vil også resultatene komme, sier Sonja Hauan. Hun står sentralt i lederutviklingen i selskapet, og har ansvaret for tema og faglig innhold i samlingene og oppfølgingen.

For formenn og driftsledere gjennomføres opplegget av Evan Jones ved Roger Årdal. Fra starten på 2021 er det også kjørt i gang opplegg for formenn og baser.

– Når som alle gruppene er i gang, er det totalt 130 ulike ledernivå som gjennomfører programmet sier Mette Idland.

Sonja Hauan og Mette Idland i forbindelse med ledertrening på TS Museet.


Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.