10.5.2022

Folk og kompetanse

,

10.5.2022

Folk og kompetanse

,

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

Det er viktig at bilen er riktig innredet, og at en travel hverdag på veien legger til rette for trivsel og arbeidsglede. Bilen til vår elektriker Jarle Lillebø er ryddig, ren og alt av innhold har en fast plass. – Da trives jeg, og arbeider effektivt, sier Jarle.

Det er åtte år siden mekaniker Sven Egil gikk fra å skru selv, til å koordinere oppdrag. Fagkunnskapene bruker han likevel fortsatt hver eneste dag. Det er nemlig hans jobb å kartlegge behovet for reparasjon, planlegge gjennomføringen og, viktigst av alt, sende rett mann på jobben. Det klarer han ikke uten å kjenne både fag og folk.

Koordinator Sven Egil Vølstad har selv erfaring fra å kjøre servicebiler. Nå er det han som legger til rette for at mekanikerne har en god arbeidsdag og at prosjektene har minst mulig nedetid.

I løpet av en halvtime er både Harry Wannberg, Morten Gudmestad, Øyvind Berge og Håvard Nevland innom i døren. De utveksler informasjon, finner løsninger på et par spørsmål om en skuffesylinder før de freser av gårde til neste anlegg.

– Harry er sveiseren og «sleggemekanikeren» vår, Øyvind er «feilsøkeren», og Morten er Komatsu-mekanikeren vår, sier Sven Egil. Telefonen til Sven Egil kimer, og det er Martin Sveinsoll som er på tråden. Etter at samtalen er ferdig, sier Sven Egil:

– Martin løser det meste og kan brukes på alle typer oppdrag. Gode folk gjør hverdagen både lettere og kjekkere, sier han.

Martin Sveinsvoll er "alt-mulig-mann" og fikser ALT.

– Det er sjelden jeg starter dagen min her inne på Soma, forteller Øyvind. – Før handlet alt om «brannslukking» og kjappe løsninger for å få maskinen raskt i gang igjen. Nå er de aller fleste oppdragene planlagt. Det gir oss rom til å utføre både forebyggende service og reparasjon samtidig, forteller han og legger ikke skjul på at det er mye kjekkere nå. Han stortrives. Her får han utfordringer, han treffer mye folk og har stor påvirkning på hvordan oppgavene skal løses.

Håvard Nevland (t.v) er boreriggspesialist og Sander Tendens (t.h) er spesialist på doser og fikser alt for Kolnes Maskin.

– Det er mye meninger blant førerne, sier Sven Egil og flirer. – Noen vil bare ha fikset ting i en fart, som jeg vet ikke vil vare. Jeg står på mitt, og løser jobben på en måte som varer. Det er god økonomi, sier han.

Det er flere grunner til at Stangeland har valgt å ha egne servicemekanikere, i stedet for å benytte seg av eksterne leverandører.

– Det er lønnsomt, og vi er selv ansvarlig for at maskinene sviver. Vi slipper å stå i kø hos andre, siden det er jeg som prioriterer rekkefølgen på jobbene, sier Sven Egil. Oppetid og høy servicegrad internt står høyt i TS-kulturen, og driften skal gå.

– Vi har nesten ikke nedetid, sier han fornøyd.

Morten Gudmestad er en generalist, men også en Komatsu-spesialist.

Bengt Gustavson har rigget bilen sin i henhold til sitt spesialfelt som er service og oljeskift

Øyvind Berge har spesialisert seg på feilsøking

Thomas Tangedal er en generalist og tar seg av alt av reisejobber.

Ola Hagalid tar seg av det meste som foregår i Ryfylke
Jarle Lillebø er elektrikeren vår, og det er jammen godt å ha når vi driver med pukkverk og mobilknusing.

Saken ble først publisert i Stangeland magasinet nr 125. Du kan lese hele magasinet her

Under kan du se servicebilen til elektriker Jarle Lillebø.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.